Wild FM van hit- naar dance station

Wild FM van hit- naar dance station

De regionale commerciële zender Wild FM is veranderd van format. De zender die te horen is in Amsterdam, Noord-Holland en Flevoland is nu een dance station. Voorheen werden er nog hits op de zender uitgezonden. De programmering en de vormgeving zijn veranderd en de naam ‘Hitradio’ is verdwenen uit de naam.

Onder het motto ‘Happy, Music, Feel Good’ zendt Wild FM nu alleen nog dansbare muziek uit. Volgens programmaleider Coen Bom worstelde de zender al jaren met het hitformat, omdat men moest concurreren met Qmusic en 538. Met een dance format hoopt de zender in een behoefte te voorzien.

Bom wijst erop dat er nogal wat kennis in huis is: ‘DJ Jurgen, Erwin van der Bliek en Eric van Kleef hebben nogal wat know-how in huis.’ Bom zelf is ook geen onbekende in de dance-industrie. Hij was onder meer 17 jaar werkzaam bij de ter ziele gegane dancezender Fresh FM. Toch wordt Wild FM geen tweede Fresh FM, zegt de programmaleider: “Het nieuwe Wild FM zal voornamelijk het nieuwe Wild FM zijn. Fris, energiek, vol positivisme en met serieuze dance, zowel dance hits als meer dansvloer gerichte tracks.”

Wie buiten het uitzendgebied woont, kan de zender ook online beluisteren.