Qmusic live Tomorrowland, Veronica geen hitzender & SLAM! zonder FM

Qmusic live Tomorrowland, Veronica geen hitzender & SLAM! zonder FM

Qmusic live vanaf Tomorrowland

Qmusic zendt twee weekenden live uit vanaf Tomorrowland. Net als vorig jaar, is de zender ook dit jaar weer aanwezig bij het dancefestival in Boom. Er staat een locatiestudio vanuit waar Qmusic verslag zal doen.

Dit jaar verwacht het festival ruim 400.000 bezoekers. Er zijn verschillende optredens van Afrojack, Armin van Buuren, Joel Corry, Martin Garrix, Tiësto en andere bekende DJ’s. In totaal zijn er meer dan 600 DJ’s, verdeeld over 14 podia. Tomorrowland is al jaren een van de populairste dancefeesten ter wereld.

Qmusic doet verslag vanaf het festivalterrein. Daarnaast worden er interviews met de grote wereldartiesten uitgezonden. Ook kunnen luisteraars een graantje meepikken van de live sets op het festival. Qmusic en Tomorrowland zijn sinds enige tijd mediapartners. Onlangs verlengden ze hun samenwerking met meerdere jaren. Tomorrowland zendt het festival zelf ook uit, op het online radiostation ‘One World Radio’.


Dit is de programmering tijdens het festival:


Zaterdag 22 juli

19:00 uur – 21:00 uur: Mattie Valk

21:00 uur – 23:00 uur: Menno Barreveld

23:00 uur – 01:00 uur: Stephan Bouwman

01:00 uur – 04:00 uur: Menno Barreveld


Zaterdag 29 juli

19:00 uur – 21:00 uur: Domien Verschuuren

21:00 uur – 23:00 uur: Menno Barreveld

23:00 uur – 01:00 uur: Tom van der Weerd

01:00 uur – 04:00 uur: Joost Swinkels

Veronica wordt geen hitzender

Radio Veronica blijft trouw aan haar format, en wordt geen hitzender. Dat zegt zendermanager Rob Stenders in de podcast ‘In Vorm’. Mediahuis is de nieuwe eigenaar van de zender, en de clausules zijn voor de zender opgeheven, dankzij de nieuwe frequentieveiling.

Toch staan er geen grote veranderingen op stapel, zegt Stenders: “Ik ben niet van plan om een bak Top 40 op de mensen los te laten. Ik hoef ook niet de zoveelste zender te zijn die dezelfde hitjes draait.”

Zich onderscheiden wordt nog belangrijker voor de zender. Nu vanaf september de clausules die bepalen wat de zender mag uitzenden, wegvallen, moet Veronica zich nog beter positioneren. Rob Stenders zegt dat nieuwe muziek een nog grotere rol krijgt bij Veronica, maar hij ‘niet de drang heeft om straks allemaal Top 40 te draaien.’

SLAM! zonder FM: heeft dat toekomst?

Het landelijke radiostation SLAM! moet vanaf september verder zonder FM-frequenties. Het is dan alleen nog op DAB+ en op het internet te ontvangen. Dat doet pijn, want bijna de helft van de luisteraars luistert via FM. En dus rijst de vraag of SLAM! wel een toekomst heeft.

Radiodirecteur Herbert Visser schrijft op Radioforum positief ingesteld te zijn: “We hebben er alles aan gedaan om ook de FM voor SLAM te kunnen behouden, maar dat is helaas niet gelukt. Nu de FM voor SLAM dan toch verdwijnt, verdwijnen ook de hele hoge zenderexploitatiekosten.” Volgens Visser kan SLAM nu betere content maken, omdat het zich niet aan strakke programmatische voorschriften meer hoeft te houden.

Het geld dat anders zou opgaan aan vergunningen, wordt straks gebruikt voor het verbeteren van programma’s, schrijft Herbert Visser. Hij benadrukt ook dat steeds minder mensen via FM naar SLAM! luisteren. Het merendeel van de luisteraars luistert namelijk online of via DAB+. Daarom heeft SLAM! volgens de directeur zeker een toekomst.