Q-dance eist dat Qmusic stopt met dance

Q-dance eist dat Qmusic stopt met dance

Evenementenorganisator Q-dance eist dat het radiostation Qmusic stopt met het programmeren van danceprogramma’s. Q-dance heeft een eigen online radiozender dat uitsluitend dancemuziek draait, en voelt zich oneerlijk behandeld door Qmusic. Jaren geleden is tussen de beiden partijen afgesproken dat Q-music geen dancemuziek mag promoten. Anders zou de zender de naam Qmusic niet mogen gebruiken.

Het is een kwestie die al sinds 2005 loopt. Toen troffen de beide partijen een schikking. Q-dance wilde voorkomen dat Qmusic een naam met een Q zou kiezen, omdat het te veel op Q-dance zou lijken en te veel verwarring zou zaaien. De partijen kwamen toen overeen dat de zenders naast elkaar konden bestaan, mits Qmusic geen dancemuziek zou promoten. Nu Qmusic op de zaterdagavond alleen maar danceprogramma’s uitzendt, zijn die afspraken geschonden, vindt Q-dance.

Daartoe ging Q-dance naar de rechter. De radiozender vindt de aanklacht ongegrond en denkt zelfs dat de zenders elkaar zouden kunnen versterken. Qmusic zegt de rechtszaak met vertrouwen tegemoet te zien.