Goede doel ‘Missie 538’ is bekend

Goede doel ‘Missie 538’ is bekend

En lees ook in deze wekelijkse editie: Europe’s Biggest Dance Show komt terug en NPO KX gaat experimenteren met radio

Doel ‘Missie 538’ is bekend

Het doel voor ‘Missie 538’ is bekend. Deze actie wordt gehouden voor de Kerstdagen. De DJ’s van Radio 538 komen dan in actie om samen zoveel mogelijk geld op te houden voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Dit jaar wordt de derde editie van de kerstactie.

De zender houdt de actie voor het Prinses Máxima Centrum, omdat het vorig jaar een van de twaalf goede doelen was die de zender steunde. Bij het ophalen van geld voor een 3D-echo apparaat, kwamen de emoties en reacties flink los. Volgens zendermanager Coco Hermans laat dat zien dat het leeft bij de luisteraars. De radiozender wil zoveel mogelijk geld ophalen om kinderen met kanker te kunnen genezen en te zorgen voor een optimale kwaliteit van leven.

Missie 538 keert terug tussen maandag 19 en vrijdag 23 december. De programmering staat dan helemaal in het teken van de actie. Luisteraars kunnen in ruil voor een donatie muziek aanvragen, en meebieden op veilingen. Waarschijnlijk komen er ook weer bekende Nederlanders langs om mee te werken aan de missie.

Europe’s Biggest Dance Show komt terug

Het internationale radioprogramma ‘Europe’s Biggest Dance Show’ keert terug op de radio. In Nederland zal het programma worden uitgezonden op NPO 3FM. Het is de vijfde keer dat het initiatief van BBC Radio 1 in verschillende landen zal worden uitgezonden.

Op vrijdag 14 oktober werken 11 radiostations internationaal met elkaar samen voor een zes uur durend programma over dancemuziek. NPO 3FM sloeg vorig jaar over, maar doet dit jaar weer mee. Het programma begint om 19.00 uur met Danny Howard vanuit het Verenigd Koninkrijk. Daarna wordt elk uur het stokje overgenomen door een andere zender of samenwerkingsverband.

Dit zijn de zenders die meedoen:

  • NRK mP3 (Noorwegen);
  • YleX (Finland);
  • SR P3 (Zweden);
  • WDR Eins Live en RBB FRitz (Duitsland);
  • Studio Brussel (België);
  • RTÉ 2FM (Ierland);
  • FM4 (Oostenrijk);
  • Radio Promin (Oekraïne)

NPO KX gaat experimenteren met radio

De digitale zender NPO KX gaat een week lang experimenteren met radio. Verschillende DJ’s van NPO Radio 2, NPO 3FM en NPO FunX werken samen om erachter te komen hoe radio in de toekomst gemaakt kan worden. Onder meer Jeroen van Inkel, Timur Perlin, Giel Beelen en Rob Janssen werken mee.

NPO KX is het digitale radiostation van de NPO, waar vooral aandacht is voor talent en ontwikkeling. Online kunnen luisteraars en geïnteresseerden de verrichtingen volgen. Zo wordt er niet gewerkt met een mengtafel, maar een multi-touch tablet. Wie dat wil, kan meekijken via een bewegende camera in de studio. Daarnaast lezen de presentatoren hun teksten van een autocue in plaats van een statische webcam.

Net als al gebeurt bij Qmusic in Nederland, krijgen de DJ’s geen koptelefoon op, maar werken ze met in-ears. Het doel is dat de NPO ontdekt of deze vorm van radio toekomst heeft. De speciale week vindt plaats van 31 oktober tot en met vrijdag 4 november. Alles in met beeld en geluid te volgen op NPO KX.nl en de 3FM-app. Natuurlijk zijn de radio-uitzendingen ook te beluisteren via het DAB+-kanaal van de zender.