Nieuw online radiostation: VIBE Radio van RadioNL

Nieuw online radiostation: VIBE Radio van RadioNL

En vandaag ook meer over des tijgende luistercijfers van 3FM en de 3 radiozenders die uitzenden vanaf Amsterdam Dance Event dat dit weekend plaats gaat vinden.

Nieuw online radiostation: VIBE Radio van RadioNL

Nederland heeft er sinds kort een nieuw online radiostation bij: VIBE Radio. De zender gaat zich richten op ‘Dutch Urban’. Daaronder vallen populaire artiesten als Antoon, Snelle, Tabitha, Kris Kross Amsterdam en Flemming. De zender is onderdeel van dezelfde groep als RadioNL.

De nieuwe zender is alleen online te beluisteren. Dat is logisch, want daar zit de doelgroep die de zender wil bereiken: jongeren. De zender moet dan ook een soort RadioNL voor jongeren worden. Volgens Nico Silvius vinden kinderen tussen de acht en vijftien jaar én hun ouders ‘Dutch Urban’ helemaal geweldig, zegt hij tegen EntertainmentBusiness.nl.

Volgens Silvius werken combinaties als Antoon en Flemming goed. Artiesten als Nick en Simon worden juist vermeden. De zender wil geld gaan verdienen aan de ouders van de jongeren die zullen luisteren. Ook wil de zender liedjes met passende teksten laten horen. Beledigende teksten worden niet uitgezonden.

VIBE Radio benadrukt ‘er voor de mainstram te zijn’ en ‘niet vooruit te lopen’. Volgens Silvius is de wereld om ons heen veranderd en is alles nu online, zo ook de muziek die de jongeren luisteren.

3FM ziet stijgende luistercijfers, Radio Veronica levert in

NPO 3FM ziet haar luistercijfers weer stijgen. Na tijden van dalingen, lijkt het erop dat de zender eindelijk de weg naar boven heeft gevonden. Radio Veronica ziet haar marktaandeel juist afnemen, in de belangrijkste doelgroep: 20-49 jaar. Dat blijkt uit de luistercijfers over de periode augustus/september 2022 van het NLO.

Met de nieuwe luistercijfers gaat NPO 3FM voorbij aan Radio Veronica. Vorige maand kreeg de zender van de NPO een metamorfose van de kersverse zendermanager Menno de Boer. De zender wint nu 0,8 procenpunt en staat nu op 4,3 procent. Dat is het hoogste marktaandeel sinds het voorjaar van 2019.

Radio 538 had te maken met een zomerdip, maar kruipt daar weer een beetje uit. De hitzender heeft nu 13,8 procent marktaandeel, maar verliest daarmee wel 0,7 procentpunt ten opzichte van vorig jaar. NPO Radio 2, Radio 10 en Qmusic verschuiven in de nieuwe metingen nauwelijks. Sky Radio verliest ten opzichte van vorig jaar zo’n 0,6 procentpunt, maar blijft ten opzichte van de vorige meetperiode netjes op haar plek.

Het digitale station Kink stijgt deze meting weer naar 2,0 procent. Daarmee is het het best beluisterde digitale station van Nederland.

3 radiozenders vanaf Amsterdam Dance Event

Maar liefst 3 radiozenders zijn deze week op Amsterdam Dance Event te vinden. Radio 538, NPO 3FM en SLAM! Zijn er aanwezig. Afgelopen woensdag ging het evenement van start in Amsterdam. Over het algemeen zijn de locatie-uitzendingen vooral in de avonduren te horen.

Zo presenteert Armin van Buuren zaterdag zijn eerste editie van ‘Dance Department’, live vanaf het Amsterdam Music Festival in de Johan Cruijff ArenA. De uitzending duurt van 21.00 uur tot 00.00 uur. Daarna zijn nog Tiësto, Afrojack en Nicky Romero te horen.

SLAM! Zendt van woensdag tot en met zaterdag van 16.00 tot 00.00 uur uit vanaf ADE. De zender is ook volop te vinden op SLAM! TV, YouTube en Twitch. Verschillende reporters gaan op stap om verslag te doen en de grootste DJ’s, zoals Armin van Buuren, Joris Voorn en Sam Feldt komen voorbij.

NPO 3FM heeft tijdens het evenement een studio staan in de Tolhuistuin. Vrijdag zijn onder meer Olivier Bakker, Jamie Reuter en Yoeri Leeflang te horen. Op zaterdag presenteren Vera Siemons, Olivier Bakker en Jamie Reuter. Onder meer dancesensatie Eliza Rose zal geïnterviewd worden. Ook is er aandacht voor techno in de vorm van Joris Voorn, en is er vanaf 23.00 een uur lang ‘meme techno’ te horen. De DJ’s Dikke Baap, Natte Visstick en Gladde Paling zijn dan te gast bij 3FM. De radiozender zegt op televisie extra aandacht te willen besteden aan de diversiteit op het evenement. Het complete programma ADE is hier na te lezen: https://www.amsterdam-dance-event.nl/en/program/