Evers terug bij 538, top 2000 en The Christmas Station

Evers terug bij 538, top 2000 en The Christmas Station

Deze week in het nieuws: Edwin Evers keert terug bij 538, Radio 2 herhaalt line-up Top 2000 uit 2022, SkyRadio is weer The Christmas Station

Edwin Evers keert terug bij 538

Edwin Evers keert terug naar het station waar hij ruim 20 jaar de ochtendshow presenteerde: Radio 538. Hij zal er een programma maken op de vrijdagmiddag. Tussen 14.00 en 18.00 is hij dan te horen met het programma ‘Evers & Co’. Het gedeelte ‘&Co’ is in deze Cobus Bosscha en Henk Blok. Daarmee keert ook Henk weer terug naar 538, die ook bij Radio 10 te horen blijft.

In een persbericht zegt Evers ontzettend veel zit te hebben om samen met Cobus, Henk en de 538-luisteraars het weekend in te luiden. Dat gebeurt uiteraard geheel in Evers-stijl met bijzondere gasten, live muziek en de nodige humor. Voor Edwin Evers is er maar een station waar hij zich thuis voelt, en dat is Radio 538.

In 2018 stopte Edwin met zijn populaire ochtendshow op Radio 538. Daarna was hij af en toe als invaller te horen bij Radio Veronica, maar hij wilde geen vast programma meer. Nu is Edwin toch gewoon weer te horen op 538. Dat is mogelijk omdat Coen en Sander vertrekken naar JOE en er dus een plek op vrijdagmiddag vrijkwam.

Radio 2 herhaalt line-up Top 2000 uit 2022

NPO Radio 2 zet voor dit jaar weer precies hetzelfde presentatieteam neer als vorig jaar. Dat is een unicum, want normaal gesproken is er ieder jaar wel een grote of kleine verschuiving in het programmaschema. Dit jaar kun je gewoon het schema van vorig jaar erbij pakken.

Meestal past de landelijke popzender de lijst aan op de programmering die vanaf het nieuwe jaar ingaat. Dat zou betekenen dat ook Tannaz Hajeby een plek in de Top 2000 als presentatrice zou moeten krijgen. Dat gebeurt dit jaar nog niet.

Dit jaar opent Jeroen van Inkel, net als vorig jaar, de Top 2000 op Eerste Kerstdag. Morad El Ouakili draait dan op oudejaarsavond voor middernacht de nummer één. Volgen we de traditie, dan zal dat waarschijnlijk Queen met Bohemian Rhapsody zijn. Of dat ook dit jaar het geval is, weten we pas aan het eind van het jaar. Eerst kan er vanaf 1 december nog gestemd worden.

SkyRadio is weer The Christmas Station

Ieder jaar profileert SkyRadio zich in december als ‘The Christmas Station’. Dit jaar is daar geen uitzondering op. De zender draait non-stop de beste kerstnummers. Daarvoor vond een feestelijke aftrap plaats in Disneyland Parijs. Mickey en Minnie Mouse toverden SkyRadio samen met stationvoice Mark Labrand om in ‘The Christmas Station’.

Daarvoor werd een ceremonie in gang gezet bij de 24 meter hoge kerstboom op Town Square. Mickey, Minnie en Mark maakten live verbinden met de studio in Hilversum. Daar zat de SkyRadio Kerstman klaar om de eerste kersttrack van dit jaar in te starten.

De komende weken hoor je weer alle bekende kerstklassiekers voorbij komen. Natuurlijk hoor je Mariah Carey, Wham! en Chris Rea weer op de playlist. Dit jaar komt Sky ook met de Sky Xmas Top 50, waarin je de 50 favoriete kersthits van luisteraars hoort. Voor het eerst wordt de lijst ook op televisie uitgezonden, namelijk op Net5. Daar zie je de Top 50 op Eerste en Tweede Kerstdag. Bekende Nederlanders delen dan hun eigen kerstherinneringen en tradities, begeleid door nostalgische kerstmuziek.