La Grouw naar 538, Philip Pietrzak op Radio4all & Hollands Palet stopt

La Grouw naar 538, Philip Pietrzak op Radio4all & Hollands Palet stopt

Het radionieuws van week 47: Martijn La Grouw stapt over naar 538, Philip Pietrzak nieuw op Radio4all & Hollands Palet stopt, C-Dance komt terug.


Martijn La Grouw stapt over naar 538

Martijn La Grouw stapt over naar Radio 538. Nu is hij nog te horen bij 100% NL. Daarvoor was hij jaren te horen in de ochtend bij SLAM!. Op welke plaats Martijn te horen zal zijn in de programmering van 538, is nog niet bekend. Wel weten we dat de overstap in januari plaats zal vinden.


Volgens Martijn is het een droom die uitkomt. Hij wilde vroeger al werken bij 538 en noemt het ‘heel vet dat dit eindelijk gaat gebeuren’. Zijn eerdere overstap van SLAM! Naar 100%NL was eenvoudig, want beide zenders vielen onder RadioCorp. Nu zijn de zenders eigendom van Mediahuis.


Met het vertrek van Martijn wordt Talpa Network zijn nieuwe werkgever. Eerder zei hij al dat hij een overstap naar Radio 10 wel zou zien zitten, maar het wordt uiteindelijk dus toch de zender van groene en paarse ballen.


Philip Pietrzak nieuw op Radio4all

Philip Pietrzak is nieuw op Radio4all. De dj uit Coevorden krijgt zijn eigen programma. Het programma zal elke zondagmiddag te horen zijn op de zender. Nu is Pietrzak nog te horen bij de lokale omroep ZO!34 uit Emmen. Daar presenteert hij elke vrijdagavond het programma ‘Veel te Phil’.


Eerder was er nog een artikel over Pietrzak te lezen in de regionale krant. Daarin zei hij afgewezen te worden om zijn achternaam. Philip heeft een onconventionele stijl, zegt hij zelf. Dat mag hij nu laten horen bij de zender waar Giel Beelen creatief directeur is. Giel maakte het nieuws dan ook vrijdagavond bekend in het programma van Pietrzak.


Radio4all is in rap tempo met nieuwe programma’s bezig. Zo kwam er naast het programma van Prem al een programma bij voor de Regenboogcommunity, een programma over seks en een programma met alternatieve muziek. In januari moet de zender officieel van start gaan.


Hollands Palet stopt, C-Dance komt terug

De zender Hollands Palet stopt er vanaf 1 december mee. De zender zendt nu nog uit via DAB+ en internet in de regio Den Haag. Het begon haar uitzendingen in 2016, maar nu komt daar een eind aan. De bekende radiozender C-Dance neemt het plekje van Hollands Palet op DAB+ in.


Sinds 2017 was Hollands Palet te horen in de regio Den Haag. De zender deed mee aan de pilot voor digitale radio via de ether voor lokale radiozenders. De uitzendingen werden kort onderbroken, om in mei 2020 terug te keren met een officiële vergunning.


Volgens de eigenaren van Hollands Palet lopen de kosten om uit te mogen zenden op DAB+ fors op. Daarom hebben ze besloten de uitzendingen te stoppen. De vergunning voor de digitale frequentie wordt overgedragen aan Xangooney BV, die het programma C-Dance gaat brengen.


C-Dance is geen onbekende naam: het is een zender die jarenlang dancemuziek bracht in de grensstreek tussen Nederland en België. Online zendt het al jaren onafgebroken uit. Nu is de zender dus ook te horen als DAB+-zender in Den Haag. En dat is interessant, want daarmee moet het concurreren met onder meer SLAM!