Dennis Ruyer gaat toch niet naar JOE

Dennis Ruyer gaat toch niet naar JOE

Het nieuws van week 3 in radioland: Dennis Ruyer bedenkt zich en blijft bij 538, Gaat KINK nog procederen? Lijkt onzeker en Qmusic België start met Allstars-kanaal

Dennis Ruyer gaat toch niet naar JOE

Hij zou deze week beginnen aan zijn nieuwe baan, maar heeft zich toch bedacht. Hij keert vanaf maart terug bij zijn oude liefde Radio 538. Bij die zender is hij al 23 jaar te horen geweest. Onder meer de muziek die JOE draait, bleek hem niet aan te spreken. Daarnaast miste hij het dj-team van 538 en speelde ook de terugkeer van Edwin Evers bij 538 een grote rol.


In een gesprek met Patrick Kicken vertelt Dennis dat hij een brede muzieksmaak heeft, en veel naar JOE heeft geluisterd. Dat viel hem tegen: ‘Ik dacht, is dit wel wat ik nu al moet doen? Dan mis ik toch de ‘Dance Smash’ of een nieuwe hit van Taylor Swift: de energie van hitradiomuziek. En Evers kwam terug bij 538. Dat zijn allemaal kleine dingen die me hebben doen bewegen om m’n contract te herzien.’


Een domper voor DPG Media, het moederbedrijf van Qmusic en JOE. Ruyer was een van de grote namen voor het station. Nu blijven alleen Coen en Sander nog over als grote namen, tussen onbekendere namen als Kimberly Dekker, Joey Hereman en Ingrid Pérez. De afgelopen week was ook Timur Perlin bij de zender te horen. Of hij blijft, is nog niet duidelijk.

Gaat KINK nog procederen? Lijkt onzeker

KINK weet niet zeker of het wil doorgaan met de rechtszaak tegen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat over de vermeende verboden verbondenheid tussen Talpa en Mediahuis. Jan Hoogesteijn van KINK wilde aanvankelijk een rechtszaak starten, maar hij zegt nu tegen het ANP dat er nog een definitief besluit over moet worden genomen.


Dat heeft te maken met het feit dat KINK alsnog op FM komt. In de Randstad worden de FM-frequenties van Radio Decibel overgenomen. Er is een productie-overeenkomst, waarbij KINK de FM frequenties als het ware van Decibel huurt. De zaak was vooral aangespannen uit frustratie dat KINK geen plekje bij de FM-veiling won, en dus niet landelijk te horen werd.


Op 8 februari zou de eerste zitting zijn, maar directeur Hoogesteijn weet nog niet of KINK wil doorzetten. Of het een nuttige rechtszaak is, is ook nog maar de vraag. KINK diende namelijk al eerder een handhavingsverzoek in, maar die werd afgewezen. Ook de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, het Commissariaat voor de Media en de Autoriteit Consument & Markt werden ingeschakeld. Zij oordeelden allen dat er geen verboden verbondenheid is tussen Talpa en Mediahuis.

Qmusic België start met Allstars-kanaal

Qmusic België komt met een digitale radiozender: Qmusic Allstars. Daarvoor moeten dan wel alle themakanalen wijken. Alleen Q Foute Radio blijft naast Allstars en de hoofdzender bestaan. Op Qmusic Allstars praten dj’s Tom de Cock, Sean Dhondt en Ulrike D’hauwer de grootste hits uit de Qmusic-database aan elkaar.


Coldplay, Prince, Madonna, Robbie Williams, Bon Jovi, Lady Gaga en Wham!: ze komen allemaal voorbij op de nieuwe digitale radiozender. De zender serveert, naar eigen zeggen, ‘elke dag de grootste krakers uit het nieuwe millennium’. Daarbij zijn ook aardig wat 90’s hits en een vleugje 80’s hits te horen. Tussen 9.00 en 18.00 uur zijn er gepresenteerde programma’s.


Waarschijnlijk zal het niet allemaal live zijn, want Tom de Cock blijft ook ‘s avonds te horen via Qmusic zelf. Ulrike D’hauwer zou op deze manier 7 dagen per week werken, en ook dat doet vermoeden dat de zender waarschijnlijk op voicetracks draait. Het nieuwe station komt op multiplex 11A op DAB+, op de plaats van Q Maximum Hits. Daarnaast is het ook te horen in de Qmusic-app en op Qmusic.be.