Jos Palm en Paul van der Gaag weg bij NPO Radio 1

Jos Palm en Paul van der Gaag weg bij NPO Radio 1

Ook deze week in het nieuws: José de Bruin nieuw op Jumbo Radio & Giorgio Hokstam wil ‘meer connectie met de luisteraar’.


De presentatoren Jos Palm en Paul van der Gaag zijn weg bij NPO Radio 1. Ze waren onderdeel van het team van het zondagochtendprogramma ‘OVT’. Dat presentatieteam bestond, samen met Julie Blussé en Laura Stek uit vier personen, maar nu is het gehalveerd.

Van der Gaag en Palm blikten tijdens hun laatste uitzending terug op 30 jaar OVT. Ook was er ruimte voor de persoonlijke interesses van de twee. In plaats van zelf te interviewen, werden de presentatoren nu geïnterviewd door collega’s. Volgens Van der Gaag is OVT een ‘onmisbaar instituut op de radio geworden.’

Jos Palm zegt er menig traan om gelaten te hebben, maar realiseert zich dat er een tijd van komen en van gaan is, en dat dat laatste nu een feit is. Hij onderstreept alle vertrouwen te hebben in Julie Blussé en Laura Stek als presentatoren van het programma.

José de Bruin nieuw op Jumbo Radio

Jumbo Radio, het radiostation van de bekende supermarkt, heeft de programmering aangepast. De zender verwelkomt José de Bruin, die eerder al te horen was op Radio Oost en als nieuwslezer bij Qmusic. Nu krijgt ze een eigen programma bij het station van de supermarkt.

José is nu elke werkdag tussen 13 en 16 uur te horen bij Jumbo Radio. Dat houdt in dat ze in alle filialen van de supermarkt te horen is, evenals op internet. Jumbo heeft het station namelijk ook opengesteld als webradiostation. Iedereen met internet kan het station via de site ontvangen.

Met de toevoeging van De Bruin is Jumbo Radio nu tussen 10.00 en 19.00 uur gepresenteerd. Ook Daniël Smulders, Lars Boele en Gido Kuin zijn er te horen, eveneens bekend van Qmusic.

Giorgio Hokstam wil ‘meer connectie met de luisteraar’

Giorgio Hokstam wil als nieuwe presentator van de ochtendshow op 100% NL ‘nog meer connectie met de luisteraar’. Dat zegt hij in de podcast ‘Dit Was De Radio’. Volgens Hokstam is dat wat er nu nog ontbreekt aan de zender. Hij zegt dat de zender ‘te vlot’ wil klinken, maar er meer verbinding met de luisteraar nodig is.

Hokstam neemt de ochtendshow over van Koen Hansen, die volgens Giorgio een goede basis heeft gemaakt voor de ochtendshow. Wel gaat Hokstam meer veranderingen doorvoeren, omdat hij ‘een heel ander mens is dan Koen’. Koen presenteerde ruim twee jaar lang de ochtendshow op de zender, maar besloot daar zelf mee te stoppen.

In de afgelopen tijd was Giorgio Hokstam al regelmatig te horen als invaller. Dat beviel hem zo goed, dat hij nu de ochtendshow in z’n geheel overneemt. Dat zullen we dus merken als luisteraar, want die wordt er naar eigen zeggen nog meer bij betrokken.