Schommelingen 538 gevaarlijk, Foute Uur naar DAB+

Schommelingen 538 gevaarlijk, Foute Uur naar DAB+

Coen Swijnenberg vindt de schommelingen in het programmaschema van 538 ‘gevaarlijk’. Het Foute Uur van Qmusic is nu de hele dag door te beluisteren op DAB+.

En ook: Binnenkort heeft Nederland een nieuw landelijk radiostation bij: God Radio.

Coen Swijnenberg: ‘Schommelingen 538 gevaarlijk’

Coen Swijnenberg vindt de schommelingen in het programmaschema van 538 ‘gevaarlijk’. Hij was op donderdag 16 juni voor het laatst te horen met Sander Lantinga in hun programma ‘Coen & Sandershow’. Het programma wordt na de zomervakantie alleen nog op vrijdag uitgezonden.

Volgens Swijnenberg zijn de veranderingen in het programmaschema gevaarlijk, omdat radio 538 op dit moment meer gebaat zou zijn bij stabiliteit: “Ik snap goed dat er iets moet gebeuren, maar ik vind het een gevaarlijke keuze. Je moet waken voor een 3FM-scenario.” Daarbij zegt Swijnenberg dat de zender ervoor moet waken dat er ‘te veel gekloot wordt en luisteraars de grip met het station kwijtraken.’ Dat zegt hij in het Algemeen Dagblad.

538 heeft de Coen & Sandershow uit de dagelijkse programmering gehaald omdat de zender op zoek is naar een music driven programma. De beide heren zetten meer in op entertainment, en dat wil de zender niet meer. Lantinga en Swijnenberg overwogen bij Talpa te vertrekken, maar bleven toch. Coen gaat nu het lunchprogramma op 538 presenteren en Sander gaat de middagshow op Veronica doen.

Qmusic brengt Het Foute Uur naar DAB+

Het Foute Uur van Qmusic is nu de hele dag door te beluisteren op DAB+. Het uur wordt nu ook een themakanaal, dat landelijk te ontvangen is op kanaal 9C. Het neemt de plek van ‘Qmusic Non-stop’ in, dat alleen nog op kanaal 11C te ontvangen is.

Het themakanaal is een spin-off van het populaire programma dat dagelijks op de normale Qmusic te horen is. Luisteraars kunnen nu luisteren naar de beste feestmuziek en guilty pleasures.

Het themakanaal is het derde kanaal van Qmusic op DAB+. Ook Qmusic Top40 en Qmusic Non-stop zijn op DAB+ te horen, maar niet landelijk.

Bas Emons start God Radio

Binnenkort heeft Nederland een nieuw landelijk radiostation bij: God Radio. Het komt uit de koker van Bas Emons, de media-ondernemer achter Wild FM Hitradio. Wild is alleen in het westen van het land te ontvangen, als regionaal commercieel radiostation. Nu krijgt Wild dus een broertje: God Radio. Vanaf vrijdag 17 juni is het station te horen, met de beste Gospel & Christian Hits.

Emons is al enige tijd betrokken bij het christelijke geloof. Zo is er op Wild al een programma over het christelijke geloof te horen: ‘Wild Faith’. Nu richt Emons er een heel station voorop. Volgens Emons zullen in de toekomst vooral programma’s te beluisteren zijn met goed nieuws en bemoedigende actualiteiten.

God Radio moet volgens de ondernemer een ‘modern en toegankelijk radiostation’ worden, dat ‘je raakt en het verschil maakt.’ Hij wil gelovigen en zoekenden gaan bereiken.

De zender zendt uit onder de slogan: ‘Het geluid van Hoop voor Nederland’. God Radio wordt overigens op z’n Engels uitgesproken. Het nieuwe radiostation behoort tot de Wild Foundation, en zal ook als online radiostation te horen zijn.