Giel Beelen stopt met radiomaken

Giel Beelen stopt met radiomaken

En de week ook: Veranderingen bij radio 538 Ivo eruit en Jordi erin, De stekker gaat uit de FM-frequenties van Radio Continu. Grand Prix Radio live vanuit Zandvoort

Giel Beelen stopt met radiomaken. Na dit jaar zal hij niet meer te horen zijn bij NPO Radio 2. Zijn contract wordt op zijn verzoek een jaar eerder beëindigd. Hij wil graag een wereldreis maken met zijn vriendin, en stopt daarom voorlopig met radiomaken.

Dit najaar is Giel nog gewoon te horen in de avond van NPO Radio 2. Maar of hij na zijn wereldreis weer terugkeert bij de zender, weet Beelen nog niet. Volgens hem is dit de eerste keer in 25 jaar tijd dat hij geen radio zal maken.

Giel is sinds twee jaar bij NPO Radio 2 te horen. Hij vertrok daarvoor bij Radio Veronica, waar hij de ochtendshow presenteerde. Wie hem zal opvolgen bij NPO Radio 2, is nog niet bekend.

Veranderingen 538: Ivo out, Jordi in

Er verandert de komende tijd heel wat aan de programmering van Radio 538. Ivo van Breukelen is de laatste tijd niet meer te horen op de zender, terwijl hij maandag zou beginnen aan zijn nieuwe avondprogramma. Op zijn tijdstip waren andere DJ’s te horen. Een woordvoerder van 538 vertelt aan RadioFreak.nl dat Van Breukelen ervoor heeft gekozen de zender te verlaten.

Nog tot 10 september is Ivo te horen met Dance Department op zaterdagavond. Ivo heeft acht jaar bij 538 gepresenteerd. Ondertussen verandert er nog meer: de zender heeft Jordi Warners van Qmusic naar Radio 538 gehaald. Negen jaar geleden presenteerde hij al bij 538, maar nu is hij weer terug. De DJ zal te horen zijn op zaterdag van 16 uur tot 19 uur en op zondag van 12 uur tot 14 uur.

Warners moest in april zijn spullen pakken bij Qmusic. Drie jaar geleden stapte hij over van SLAM! naar Qmusic, waar hij alleen in het weekend te horen was. Nu is de DJ dus terug bij 538.

Stekker uit FM-frequenties Radio Continu

De stekker gaat uit de FM-frequenties van Radio Continu. De zender was in een groot deel van het land op FM te horen, maar stopt nu met uitzenden via dit medium. Vanaf donderdag 1 september is op de frequenties van Radio Continu Tukker FM te horen. Wel blijft Radio Continu in beperkte mate op DAB+ te horen.

Radio Continu zendt alleen nog in het oosten en het noorden van het land op DAB+ uit. Volgens de radiozender is ‘de distributie van het FM signaal domweg duurder en duurder geworden’. Ook zou het station te kampen met de stijgende energieprijzen. Daarom is het voor de zender goedkoper alleen op DAB+ verder te gaan.

De zender wilde zich vooral focussen op liefhebbers van Nederlandstalige muziek. In de laatste jaren zond de zender ook meer Engelstalige muziek uit en veranderde het format. Dat zorgde ervoor dat presentator Wim Drent en eigenaar Harry Langenburg niet meer op een lijn zaten. Toen Wim Drent door Langenburg werd gemaand om zich aan de playlist te houden, stapte hij op.

De frequenties die overgaan zijn 92.3FM (Emmen), 92.6FM (Eext), 92.4FM (Hoogezand), 92.4FM (Ommen) en 92.7FM (Zuidwolde).

Grand Prix Radio live vanuit Zandvoort

Grand Prix Radio zendt dit weekend live uit vanuit Zandvoort. Daar wordt de Dutch GP Formule 1 gereden. De radiostudio van Grand Prix Radio komt op de Zandvoortse Boulevard te staan. Op vrijdag, zaterdag en zondag komen alle visual-radio programma’s live vanuit de lokale studio.

Ieder uur worden de luisteraars op de hoogte gehouden van het laatste nieuws vanaf het circuit. Diverse DJ’s zullen de uitzendingen verzorgen, waarbij regelmatig Nederlandse coureurs en bezoekers te horen zullen zijn.

Grand Prix Radio is het radioproject van Olav Mol, dat vooral online te horen is. Sinds kort is de zender ook in grote delen van het land te ontvangen op DAB+, zo ook in Zandvoort zelf.