Frank Dane terug bij 538 & Vincent Pronk nieuw op Qmusic

Frank Dane terug bij 538 & Vincent Pronk nieuw op Qmusic

En lees ook deze week over Henry Schut die Radio Tour de France presenteert.

Frank Dane terug bij 538

Frank Dane komt terug op Radio 538. De DJ presenteerde in het verleden de ochtendshow, maar werd ingeruild voor Wietze de Jager en Klaas van der Eerden in de ochtend. Vanaf 29 augustus is Frank te horen met een nieuw programma, tussen 16.00 en 19.00.

De nieuwe middagshow is het gevolg van wijzigingen binnen 538. Zo moesten Coen Swijnenberg en Sander Lantinga stoppen met ‘De Coen en Sander Show’. Zij presenteren hun programma alleen nog op vrijdagmiddag. Frank krijgt de opdracht om een meer ‘music driven programma’ te maken, en neemt sidekick Jelte van der Goot mee.

Dane is al sinds 2000 te horen op 538. Hij maakte tussendoor uitstapjes naar Yorin FM en 3FM, maar was daarna al snel weer bij 538 te horen. Nu is hij dus terug met een nieuw programma. Naast zijn werkzaamheden bij 538 is Frank regelmatig te zien bij ‘RTL Boulevard’.

Vincent Pronk nieuw op Qmusic

Vincent Pronk is één van de nieuwe DJ’s van Qmusic. De DJ is sinds een paar weken te horen als voorprogramma van de ochtendshow ‘Mattie en Marieke’. Pronk maakt zijn programma tussen 05:00 en 06:00 uur. De werkzaamheden doet hij naast zijn functie als nieuwsredacteur bij de ochtendshow.

Qmusic heeft het nieuwe programma niet bepaald aan de grote klok gehangen. Vincent startte zijn programma in stilte. Het uur voor ‘Mattie & Marieke’ wordt ook niet vermeld in radiogidsen of op de site van Qmusic.

Pronk heeft al geschiedenis bij de landelijke radio. Zo werkte hij onder meer als stagiair op de nieuwsredactie van 538, en als redacteur van ‘Evers Staat Op’. Hij kwam oorspronkelijk uit de talentenopleiding van Talpa Network. Dit voorjaar stapte hij over naar Qmusic, waar hij nu dus met een eigen programma te horen.

Henry Schut presenteert Radio Tour de France

Het beroemde programma ‘Radio Tour de France’ heeft een nieuwe presentator. Dit jaar presenteert sportpresentator Henry Schut het programma op NPO Radio 1. Hij volgt daarmee Gert van ‘t Hof op, die de afgelopen jaren de bekende Ronde van Frankrijk versloeg.

De eerste uren van elke etappe hoor je Henry Schut, en daarna neemt Robbert Meeder het over voor de ontknoping van de wielerwedstrijd. Ook keert dit jaar Het Tourcafé weer terug. Dat onderdeel moest een tijdje vervallen vanwege het coronavirus. Wie geïnteresseerd is, kan het café bezoeken in Beeld & Geluid in Hilversum.

De 109de editie van de Tour de France begint op vrijdag 1 juli in Kopenhagen. De finish vindt dan iets meer dan 3 weken later plaats, op zondag 24 juli. Dat zal traditioneel op de Champs-Élysées in Parijs zijn.