‘Overpass Graffiti’ meest gedraaid in februari

‘Overpass Graffiti’ meest gedraaid in februari

In de maand februari is ‘Overpass Graffiti’ van Ed Sheeran het meest gedraaid op de radio. Het nummer van de Britse zanger kwam vorige maand maar liefst 620 keer voorbij op de stations die meedoen aan onderzoek van SoundAware. Het staat op de eerste plaats van de Airplay Top 20.

De maand ervoor stond de plaat nog op nummer twee in de Airplay Top 20. Sheeran bracht ‘Overpass Graffiti’ eind oktober 2021 uit, als de derde single van zijn album ‘=’ (equal). Dat het nieuwe nummer zo populair is, komt waarschijnlijk door de populariteit van zijn eerdere singles ‘Bad Habits’ en ‘Shivers’. Ook kreeg Ed Sheeran extra aandacht door zijn samenwerking met Elton John.

De nummer 1 van januari vinden we nu terug op nummer 2: ‘Hard to say goodbye’ van Rondé. Op nummer 3 vinden we Tiësto en Ava Max met ‘The Motto’.

Wie wordt 3FM’s nieuwe zendermanager?

De zoektocht naar de nieuwe zendermanager voor NPO 3FM is begonnen. Op dit moment is Menno de Boer de interim zendermanager. Zijn contract is tijdelijk, en een definitieve aanstelling moet nog komen. De positie komt vrij na het vertrek van Sharid Alles bij de zender. De NPO zegt op zoek te zijn naar ‘de drijvende kracht achter het veelzijdige audio-aanbod van de NPO’.

De nieuwe zendermanager moet iemand zijn die ‘strategische afwegingen maakt die leiden tot sterke lineaire programmeringen’, valt te lezen in de vacaturetekst. Ook moet de zendermanager leiding gaan geven aan een team om ‘impactvolle evenementen, podcasts en video’s’ neer te zetten.

De bedoeling is dat de nieuwe zendermanager tekent voor een duur van vijf jaar. Dat gaat op basisvan een jaarcontract. 3FM kampt al langere tijd met dalende luistercijfers, na het vertrek van prominente DJ’s. Sharid Alles was van de zomer van 2018 tot eind vorig jaar zendermanager, maar kon het tij bij de zender niet keren.

Radio en TV in actie voor Giro 555

Op maandag 7 maart wordt een speciale uitzending voor Giro 555 uitgezonden op radio en televisie. Op de radio zal bij de landelijke omroepen ‘Radio 555’ te horen zijn. Daar is een opvallend presentatieduo voorgevraagd: Mattie Valk en Wietze de Jager.

Mattie en Wietze hebben elkaar jaren niet gesproken na een conflict over een transfer van Qmusic naar Sky Radio. Mattie besloot op het laatste moment bij Qmusic te blijven, terwijl Wietze in de veronderstelling was naar Sky te verhuizen. Het leverde een knallende ruzie op, die aanstaande maandag zal worden bijgelegd. Het duo is dan tussen 08.00 en 10.00 uur te horen.

Het is de derde keer dat Radio 555 wordt gepresenteerd. Deze keer gaat de opbrengst naar slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De uitzending komt van 06.00 tot 21.00 vanuit het actiecentrum in Beeld en Geluid. De uitzending zal ook te zien zijn op TV 538 en NPO 1 Extra.

Dit is de programmering tijdens de landelijke actiedag:

  • 06.00 - 08.00 uur: Gerard Ekdom, Sander Lantinga, Jaap Brienen en Henk Blok
  • 08.00 - 10.00 uur: Mattie Valk, Wietze de Jager, Jeroen Kijk in de Vegte en Mart Grol
  • 10.00 - 12.00 uur: Bert Haandrikman, Jorien Renkema, Martijn La Grouw en Matijn Nijhuis
  • 12.00 - 14.00 uur: Annemieke Schollaardt, Barry Paf, Lex Gaarthuis en Anne-Marie Rozing
  • 14.00 - 16.00 uur: Rob Stenders, Rob van someren, Bert Kranenbarg en Jo van Egmond
  • 16.00 - 18.00 uur: Domien Verschuuren, Ruud de Wild, Frank van der Lende en Carmen Verheul
  • 18.00 - 20.00 uur: Coen Swijnenberg, Marieke Elsinga, Daniël Lippens en Dieuwke Teertstra
  • 20.00 - 21.00 uur: Sander Hoogendoorn, Tim Klijn, Marisa Heutink en Anton Griep

Harm Edens komt met podcast over LHBTI+

Presentator Harm Edens begint een podcast over de LHBTI+ vrijheid in Nederland. Dit onder de naam ‘En ze leefden nog Gay en Gelukkig’. Het wordt een 18-delige serie, waarin Edens praat met uiteenlopende LHBTI+’ers over hun levens en de stand van Nederland als tolerant land richting de gemeenschap.

Twintig jaar geleden werd het voor het eerst mogelijk om in Nederland met iemand van hetzelfde geslacht te trouwen. COC bestaat inmiddels 75 jaar en sinds 50 jaar is homoseksualiteit legaal. Een goed moment om de balans op te maken..

Edens heeft in de podcast gesprekken met LHBTI+’ers van alle letters, leeftijden en achtergronden. In de podcast worden zowel de postieieve als negatieve aspecten besproken. Uiteindelijk komt het tot een conclusie over wat er moet veranderen om in alle vrijheid jezelf te kunnen zijn.