Wietze en Klaas stoppen met 538 Ochtendshow

Wietze en Klaas stoppen met 538 Ochtendshow

Wietze de Jager en Klaas van der Eerden stoppen met de Ochtendshow op Radio 538. Dat het programma stopt, is niet helemaal vrijwillig. Wietze kreeg bij de zender de vraag hoe hij de komende jaren voor zich ziet. Hij reageerde daarop dat hij geen commitment kon geven, waardoor de zender de stekker eruit trok.

Eén van de redenen voor het stoppen van de Ochtendshow is het drukke leven van presentator Wietze. Hij gaf eerder al eens aan het lastig te vinden om zijn programma met zijn drukke gezinsleven te combineren. Wietze heeft drie kinderen, en de vierde is op komst. De Jager zegt in de uitzending dat hij de leukste papa wil zijn die er is, en hij veel van zijn vrouw en kinderen houdt. Sidekick Klaas van der Eerden respecteert de keuze van zijn collega.

De Jager en Van der Eerden zijn niet helemaal weg bij 538: voor hen wordt een andere plek gezocht. Ondertussen werkt 538 al aan een nieuwe ochtendshow. Die zal worden gepresenteerd door Tim Klijn, Rick Romijn en Niels van Baarlen. Zij zijn nu nog te horen bij Radio Veronica. De nieuwe ochtendshow op 538 zal voor Tim, Rick en Niels als thuiskomen voelen: ze hebben allen een verleden bij 538. Zo was Tim de vaste vervanger voor Edwin Evers, en waren Rick en Niels de sidekicks van Evers. Wie de ochtendshow op Veronica gaat doen, is nog niet bekend; de zender zit momenteel midden in een overname door het Belgische Mediahuis.