538 betaalt weer rekeningen van luisteraars

538 betaalt weer rekeningen van luisteraars

538 betaalt weer de rekeningen van luisteraars. Dat doet het station in een nieuwe editie van ‘Hierrr met je rekeningen’. Luisteraars die een miskoop hebben gedaan, of een flinke rekening kregen voor een gekke hobby: zolang er een opvallend verhaal achter zit, is er een kans dat de zender de rekening zal betalen.

Noemt een deejay van 538 de naam van de zender, dan heeft deze een kwartier om naar de studio te bellen. Dan betaalt de radiozender de rekening uit. Wanneer dat niet lukt, worden de kosten uitbetaald aan de luisteraar die daarna in de uitzending komt.

Het item is tot en met vrijdag 27 te horen, van 07.00 uur ‘s ochtends tot 19.00 uur ‘s avonds. Rekeningen kunnen tot 26 januari 17.00 worden ingestuurd via de site van 538.

Digitaal station Nostalgie krijgt gepresenteerde programma’s

Het digitale radiostation Nostalgie is begonnen met gepresenteerde programma’s. Sinds maandag 16 januari presenteert Jan Paul Grotentraast er een ochtendprogramma. Tussen 9 en 12 uur is hij te horen met het programma ‘Let’s Work’.

In het programma zijn artiesten uit de jaren 80, 90 en 00’s te horen. Ook behandelt Grotentraast de agenda van de Nederlandse poppodia. Daarnaast is er ruimte voor Nederpop. Grotentraast presenteerden eerder een tijd lang op Sublime, het zusterstation van Nostalgie. Sinds november werkt hij achter de schermen al mee aan Nostalgie.

De zender is alleen op DAB+ en online te ontvangen. Naast Grotentraast zullen er ook andere DJ’s te horen zijn. De programma’s ‘Rise Up’, ‘Simply the Best’ en ‘Drive’ zijn nu nog nonstop, maar worden waarschijnlijk in de toekomst ook gepresenteerd.

FunX en 3FM op Eurosonic Noorderslag

NPO 3FM en FunX zullen vanaf vrijdagavond live vanaf Eurosonic Noorderslag uitzenden. De publieke zenders doen daar verslag van aanstormend Nederlands en Europees talent. Onder meer Jamie Reuter, Olivier Bakker Ivo van Breukelen en Eva Koreman zijn namens 3FM te luisteren. Voor FunX is Fernando Halman aanwezig, die een eigen podium presenteert op het festival.

Op #FM zullen livesessies, optredens en interviews te horen zijn met onder meer Elephant, Cosmic Crooner, Marta Knight, Cloud Cafe, The Jordan en Pitou. Redacteuren van het programma ‘3voor12’ komen iedere dag langs in de studio om verslag te doen.

NPO FunX heeft dit jaar een eigen podium op de Grote Markt in Groningen. Daar zijn grote FunX-bekendheden als Katnuf, Dopebwoy, Ir Sais en FMG te horen. Het podium is gratis te bezoeken van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Niet alleen op de radio zal FuX te horen zijn, op zaterdag 21 januari organiseert de zender vanaf 12.15 uur een panel. De zender gaat in gesprek over hoe FunX zich in de afgelopen jaren verbonden heeft aan de muziekscene. Dit in het kader van haar 20-jarig bestaan. Panelleden zijn onder meer Marta Belay van Rotterdam Airlines, Ouassima Tajmout van FunX, artist manager Lorenzo Jonathas en zendermanager van FunX Chanelva Rier.