Floris Molenaar naar het weekend van NPO 3FM

Floris Molenaar naar het weekend van NPO 3FM

Laatste radio nieuws van 2023: Floris Molenaar naar het weekend van NPO 3FM, DB962 stopt ermee: zowel op DAB+ als online en Radio Veronica sluit het jaar af met Het Basispakket

Floris Molenaar naar het weekend van NPO 3FM

Floris Molenaar gaat de vroege weekendochtendshow presenteren op NPO 3FM. Daarmee neemt hij de uren van Luc Sarneel over. Luc was afgelopen weekend voor het laatst te horen op de publieke radiozender. Molenaar schrijft op Instagram zin te hebben in zijn verhuizing naar het weekend.


Vanaf 1 januari gaat de nieuwe programmering van NPO 3FM in. Floris zal elke zaterdag- en zondagochtend van 04:00 uur tot 07:00 uur een radioprogramma maken. Hij is sinds 2021 op 3FM te horen, ook hoofdzakelijk in de nacht. Af en toe is hij ook als invaller overdag te horen. Nu krijgt hij dus een nieuw vast plekje in de vroege ochtend in het weekend. Ook blijft hij op donderdag- op vrijdagnacht tussen 1 en 4 uur te horen.

Radio Veronica sluit het jaar af met Het Basispakket

Radio Veronica sluit het jaar ook dit jaar weer af met ‘Het Basispakket’. Het is een lijst die is geïntroduceerd onder leiding van voormalig zendermanager Rob Stenders. Inmiddels is het ook bij Nostalgie in België te horen, maar Radio Veronica blijft toch onlosmakelijk verbonden aan Het Basispakket.


De komende twee weken schotelt de radiozender luisteraars tracks voor ‘die je minstens een keer in je leven gehoord moet hebben’. In tegenstelling tot hitlijsten, worden de nummers op alfabetische volgorde van de titel gedraaid. Luisteraars mogen verzoekplaten indienen, maar moeten dan wel aansluiten op de beginletter die dan aan de beurt is.


Het Basispakket is overdag en ‘s avonds te horen. Het eindigt op 31 december om 22.00 uur. De presentatie wordt afwisselend verzorgd door het gehele dj-team van Radio Veronica.

DB962 stopt ermee: zowel op DAB+ als online

Het doek valt voor DB962. Hoewel de radiozender alleen online en op DAB+ te horen was, had het een grote schare fans. In de regio Amsterdam zond de zender uit op DAB+, en wereldwijd via het internet.


De naam stamt af van ‘Radio Decibel’, een bekende Amsterdamse etherpiraat. Grote DJ’s als Rob van Someren, Jeroen van Inkel, Daniel Dekker, Simone Walraven en nieuwslezer/columnist Roderick Veelo maakten er hun eerste vlieguren. Per 1 januari 2024 komt er een einde aan de revival van de zender, die werden verzorgd door DB962.


De zender stopt ermee omdat de kosten oplopen, terwijl er steeds minder medewerkers zijn om de taken uit te voeren. Ook verandert het radiolandschap te veel om met de zender door te kunnen gaan. De uitzendingen gaan door tot 31 december 2024. Daarna zal de luisteraar op zoek moeten naar een andere radiozender op DAB+ of via online radio.