Zenders op ADE, nieuwe studio's voor radio 2 en één merk Mediahuis

Zenders op ADE, nieuwe studio's voor radio 2 en één merk Mediahuis

Het belangrijkste radio nieuws in week 42: SLAM, 538 en 3FM te horen vanaf Amsterdam Dance Event, Radio 2 krijgt nieuwe radiostudio’s en Mediahuis wordt één merk


SLAM, 538 en 3FM te horen vanaf Amsterdam Dance Event

Maar liefst drie radiozenders zijn te horen vanaf het Amsterdam Dance Event: NPO 3FM, SLAM! en Radio 538. Terwijl 538 en SLAM! uitpakken met grote namen uit de dance-industrie, richt NPO 3FM zich voornamelijk op Nederlandse en onbekende DJ’s.


Vrijdagavond zendt 3FM met Olivier Bakker, Jamie Reuter en Eva Koreman uit vanuit Amsterdam. DJ’s die langskomen zijn onder meer Darude, Jungle by Night, OGUZ, Gigola, Coloray, Christiaan MacDonald, Indira Paganotto en Jeans. Ook zal er tussen 1.00 en 2.00 een Drum & Bass Special te horen zijn, gepresenteerd door Andres Odijk. De locatiestudio staat in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord.


SLAM! komt niet een weekend vanaf het evenement, maar vier dagen: van woensdag tot en met het einde van ADE. De locatiestudio staat in Room Mate Aitana: een hotel. Dagelijks wordt er tot middernacht uitgezonden. Op de gastenlijst staan onder meer: Alan Walker, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Eelke Kleijn, Fedde Le Grand, Gabry Ponte, Headhunterz, James Hype, Joel Corry, Joris Voorn, Mau P, Meduza, Nicky Romero, Nora En Pure, Paul van Dyk en Sam Feldt.


Ook Radio 538 zendt uit vanuit een hotel: het 538 DJ Hotel. Frank Dane, Niek van der Bruggen, Dylan Boet en Julia van Reyendam en Dennis Ruyer ontvangen de grootste DJ’s ter wereld. Zo komen onder meer Hardwell, Afrojack, Joel Corry, Sunnery James & Ryan Marciano en Lucas & Steve langs. Armin van Buuren presenteert zijn ‘Dance Department’ ook live vanaf het evenement.


Radio 2 krijgt nieuwe radiostudio’s

NPO Radio 2 krijgt nieuwe radiostudio’s. Vooral op het gebied van interieur krijgt de radiozender een make-over. De radiotechniek blijft behouden, maar hoe de studio’s eruit zien, wordt veranderd. De zender gaat een renovatie doen om bij de inrichting meer rekening te houden met visual radio: de camera in de studio, waarop luisteraars kunnen meekijken.


Twee van die wensen zijn dat de ramen in de studio verdwijnen. Ook wordt de verlichting aangepast. Het is al relatief snel dat de studio’s gerenoveerd worden: ze zijn nog pas 4 jaar oud. In oktober 2019 verhuisde de zender naar Het Radiohuis op het Mediapark in Hilversum. Volgens de NPO zijn de studio’s intensief gebruikt en moeten ze nu opgeknapt worden.


De eerste foto’s zijn er nog niet, en worden ook nog niet vrijgegeven. Een woordvoerder van de NPO zegt tegen Radiofreak dat de zender graag ‘de luisteraars en kijkers verrast als het zover is.’


Mediahuis wordt één merk

Mediahuis gaat alle radioactiviteiten onderbrengen in één bedrijf. Het Belgische bedrijf nam onder meer Sublime, RadioCorp en Radio Veronica over. Daarmee heeft het bedrijf nu Sublime, Radio Veronica, 100%NL en Sublime in de portefeuille. Al deze radiostations vallen voortaan onder het bedrijf ‘Mediahuis Radio’.


Tom Klerkx, de baas van de radioactiviteiten van Mediahuis, wordt de CEO. Carlo de Boer en Herbert Visser krijgen de dagelijkse leiding van het bedrijf. De Boer en Visser zijn zeker geen onbekende namen: ze waren voorheen de eigenaren van SLAM! en 100%NL, onder de naam ‘RadioCorp’. De productie van de podcasts blijft los staan van de radiostations.


Het idee is dat Mediahuis Radio uiteindelijk helemaal verhuist naar de Basisweg in Amsterdam, waar ook De Telegraaf gevestigd is. Dat terwijl op dit moment een studio voor Radio Veronica in Naarden wordt gerealiseerd. Hoe dat precies zit, zullen we binnenkort weten.