Boete voor Radio Veronica vanwege te veel praten

Boete voor Radio Veronica vanwege te veel praten

En ook deze week: Qmusic-DJ Marieke Elsinga is bevallen van een zoon en de publieke zender MNM in Vlaanderen gaat tijdens de lunchuren nonstop muziek uitzenden.

Te veel gepraat op Radio Veronica: boete als gevolg

Radio Veronica krijgt een boete van 60.000 euro opgelegd door het Agentschap Telecom. Het station heeft te weinig muziek uitgezonden en heeft zich daarmee niet aan de regels gehouden. De boete volgt na een handhavingsverzoek van concurrent KINK, dat aast op de frequenties van de zender.

In de vergunningsvoorwaarden van Radio Veronica staat dat er tussen 07.00 uur en 19.00 uur minimaal 85 procent van de tijd muziek te horen moet zijn. Volgens het Agentschap Telecom heeft Radio Veronica zich daar niet aan gehouden. Er is te veel gesproken woord te horen. Als de zender de regels weer overtreedt, krijgt de zender weer een boete, maar dan van 60.000 euro per maand.

Talpa Network, eigenaar van Radio Veronica, zegt tegen NU.NL dat het bezwaar heeft gemaakt tegen de voorgenomen boete. De zender is het niet eens met de manier van rekenen van het AT.

Marieke Elsinga bevallen

Qmusic-DJ Marieke Elsinga is bevallen van een zoon. Op 9 november kwam zoon Jip in het bijzijn van vriend Sander ter wereld. Een leuk detail is dat het kind tijdens de ochtendshow is geboren, om 06.11 uur in de ochtend.

In de ochtendshow van Qmusic vertelt Marieke niet te kunnen stoppen met kijken en knuffelen. Ze vertelt ook aan collega Mattie Valk dat Jip als tweede naam Einte heeft gekregen: vernoemd naar de vader van Marieke.

De DJ is nu nog even met verlof, en daarom de komende tijd niet te horen op Qmusic. Ze wordt niet vervangen. Mattie Valk zet het programma de komende tijd alleen met het team voort.

België: MNM gaat nonstop tijdens de lunch

De publieke zender MNM in Vlaanderen gaat tijdens de lunchuren nonstop muziek uitzenden. Dat meldt de website Radiovisie. Eerder werd het lunchblok gepresenteerd door Wanne Synnave, maar die werd bij de zender ontslagen na klachten van grensoverschrijdend gedrag.

Na het onslag van Synnave vulde MNM de leeggevallen uren op met Astrid Demeure, die normaal gesproken tussen 13.00 en 16.00 uur presenteert. Ze begon een uur eerder. Nu is het extra uur verdwenen uit de programmering en wordt daar ‘MNM Throwback’ voor uitgezonden.

Dat programma is normaal gesproken in het weekend te horen. Dan wordt het door Evelyn De Backer gepresenteerd. De luncheditie bevat, net als de weekendeditie, de beste hits van de jaren ‘80 tot nu. De luncheditie zal geen presentator hebben.