Live uitzending Pride, Loreen en Adam Curry

Live uitzending Pride, Loreen en Adam Curry

NPO Radio 2 en NPO 3FM live vanaf de Pride

NPO Radio 2 en NPO 3FM zullen zaterdag live uitzenden vanaf Pride Amsterdam. Voor NPO Radio 2 zijn Carolien Borgers en Bart Arens live te horen vanuit de Hermitage in Amsterdam. Luisteraars vieren dan samen met de DJ’s de liefde en de missie om in Nederland te mogen zijn wie je bent en te houden van wie je wilt houden. Voor NPO 3FM gaat Vera Siemons op pad.


Op beide zenders is een verslag te horen van de ‘Canal Parade’. Dat is de bekende botenparade die onderdeel is van de Pride Amsterdam. Carolien Borgers loopt langs de route mee en is de ogen en oren van de luisteraars. Ze interviewt bezoekers en gaat in gesprek met interessante gasten.


Voor NPO 3FM gaat Vera Siemons meevaren op een van de boten. Voor Siemons heeft de Pride een extra betekenis, omdat ze zelf onderdeel van de LHBTIQAPC+-gemeenschap is.


AVROTROS vaart mee met een eigen boot. Daar staat ook verslaggever Chantal Koolhoven op, die verslag doet van alle gebeurtenissen. Ook na het programma ‘Vier de Liefde’ op NPO Radio 2 blijft de zender in het teken staan van de Pride. Tussen 18.00 en 21.00 uur is er onder meer queer soul, disco en funk te horen, gedraaid door Corné Klijn. Vanaf 21.00 uur neemt Shay Kreuger het over, voor nog meer Pride-gerelateerde thema’s en muziek.

Loreen in juli het meest gedraaid

De Zweedse zangeres Loreen met het nummer ‘Tattoo’ domineerde in juli de playlists van de Nederlandse radiostations. Het nummer komt op de eerste plaats binnen in de AirPlay Top 20 van juli 2023. Dat meldt SoundAware. Op de commerciële zenders kwam de Zweedse inzending voor het Eurovisie Songfestival het vaakst voorbij.


Met Tattoo wist Loreen ook dit jaar het Eurovisie Songfestival weer te winnen. Ze won voor het laatst in 2012 met ‘Euphoria’, wat ook een grote radiohit werd. Op de tweede plaatst staat Purple Disco Machine met ‘Substitution’, en op de derde plaats Dua Lipa met ‘Dance The Night’, van het Barbie-album.


De Airplay Top 20 is een lijst van SoundAware, een bedrijf dat de airplay data van alle landelijke commerciële en publieke radiostations in Nederland en Vlaanderen verzamelt.

Adam Curry komt met muziekpodcast

Adam Curry gaat een muziekpodcast maken. Curry staat wereldwijd bekend als ‘The Podfather’ - de uitvinder van de podcast. In Nederland is hij ook geliefd vanwege zijn werk bij Radio Veronica, MTV en Countdown. De podcast ‘Boostagram Ball’ zal binnenkort te horen zijn. Liefhebbers kunnen geld doneren aan de gespeelde artiesten, om ze te ondersteunen.


Geen populaire pop hits in de podcast van Curry, maar muziek van alternatieve muziekplatformen zoals Wavlake. Daardoor hoort de luisteraar een unieke mix van muziek. Tijdens het luisteren kunnen luisteraars geld doneren via een compatibele podcastspeler, zoals Podverse, Fountain of Podfans.


Met de podcast wil Adam Curry de podcast opnieuw uitvinden en laten zien dat dit medium zeer geschikt is om nieuw en opkomend talent te ondersteunen. De eerste aflevering staat al online en is reeds meer dan 5 duizend keer gedownload.