Actie Kink, Henk Blok vertrekt, Stubru met presentatie en Stationvoices radio 1

Actie Kink, Henk Blok vertrekt, Stubru met presentatie en Stationvoices radio 1

Actie KINK haalt ruim 57.000 euro op

De actie van het digitale radiostation KINK, om geld in te zamelen voor het zorgpersoneel, heeft ruim 57.000 euro opgehaald. Om precies te zijn: 57.334,23 euro. Het geld gaat naar personeel op alle longafdelingen en IC’s van de Nederlandse ziekenhuizen. Het personeel krijgt met het geld verrassingen en verwennerijen.

KINK hield de actie in samenwerking met NVALT, de Nederlandse Vereniging voor longartsen en longartsen in opleiding. Met het geld worden zij in het zonnetje gezet. Door de wereldwijde pandemie Covid-19 werken de artsen extra hard, waarvoor ze ook beloond moeten worden, vindt de zender.

Het geld werd opgehaald door KINK-ster Tim Op Het Broek, die een marathonuitzending hield. In de week tussen Kerst en Oud en Nieuw presenteerde hij vijf dagen lang 18 uur per dag ‘de Kink Album Top 1000 Met Zorg’. De uitzendingen begonnen dagelijks om 06.00 en waren om middernacht afgelopen.

Op Het Broek hoopt dat de actie bij verpleegkundigen aangeeft dat Nederland de zorg steunt en ‘Nederland dankbaar is voor het harde werk en de tomeloze inzet.’

Henk Blok weer weg bij Radio Veronica

Nieuwslezer Henk Blok is na minder dan een jaar alweer vertrokken bij Radio Veronica. Dat is het gevolg van de komst van de nieuwe middagshow. Een woordvoerder van de zender bevestigt zijn vertrek aan RadioFreak.nl. De nieuwe middagshow zal meer focus op muziek hebben, en dat past niet bij Blok in zijn rol als nieuwsman.

Talpa Netwerk zegt het vertrek van Henk blok te betreuren, maar nog te kijken naar andere stations waar de nieuwslezer te horen zou kunnen zijn. Blok vergaarde jaren geleden bekendheid als vaste nieuwslezer van Edwin Evers, tijdens ‘Evers Staat Op’ op 538.

Sinds vorig jaar was de nieuwslezer te horen in het middagprogramma van Radio Veronica. Het is nog onbekend waar Henk Blok voortaan te horen zal zijn.

StuBru De Tijdloze nu met presentatie

StuBru (voorheen Studio Brussel) komt met gepresenteerde programma’s op het digitale kanaal ‘StuBru De Tijdloze’. Dagelijks zal er een ochtendprogramma worden gepresenteerd door Roos van Acker. Daarnaast zullen er specials te horen zijn rond de Tijdloze verjaardagen, met Stijn van de Voorde.

Elke werkdag presenteert Van Acker tussen 8 en 10 uur ‘Jouw Tijdloze Ochtendradio’. Tijdens het programma mogen luisteraars hun favoriete platen aanvragen, die die dag van betekenis voor hun zijn. Denk bijvoorbeeld aan het nummer van de openingsdans op een bruiloft, of het favoriete nummer van hun jarige vriend.

StuBru De Tijdloze is sinds eind oktober in heel Vlaanderen op DAB+ te ontvangen via het netwerk van de publieke omroep VRT, op kanaal 12A. Het netwerk is ook in delen van Zuid-Nederland te ontvangen. Daarnaast is de zender ook online te ontvangen via de StuBru-app en via RadioPlus.

Radio 1 heeft nieuwe stationvoices

NPO Radio 1 heeft nieuwe stationvoices. Jarenlang was Hans Hogendoorn als zenderstem te horen, maar het bekende stemgeluid is nu vervangen door de stemmen van Sander Guis en Wendy Duivenvoorde. Alle jingles, programma-openers en andere audiovormgeving zijn vervangen. Alleen de stem van ‘Met Het Oog Op Morgen’ blijft hetzelfde: daar blijft Hogendoorn te horen in de vormgeving van het programma.

De stem van Hans Hogendoorn is iconisch: hij is maar liefst 50 jaar te horen geweest in de vormgeving van NPO Radio 1. Met ingang van het nieuwe jaar zijn Guis en Duivenvoorde nu te horen. Met het vervangen van de stemmen is ook Eva Zeijlstra, jarenlang de vrouwelijke stem van Radio 1, niet meer te horen.