Sky Radio wordt weer ‘The Christmas Station’

Sky Radio wordt weer ‘The Christmas Station’

En ook deze week meer over Sierd de Vos ook te horen bij Grand Prix Radio & Airen Mylene vaste nieuwslezer Frank Dane

Sky Radio wordt weer ‘The Christmas Station’

Sky Radio transformeert weer in ‘The Christmas Station’. Het station is zondagavond al begonnen met het toevoegen van kerstmuziek aan de playlist, omdat toen de eerste sneeuw in Nederland viel. Sinds het begin van de week draait de zender acht kersthits per uur: vanaf 28 november draait Sky bijna uitsluitend nog kerstmuziek.

Vanaf maandag 28 november begint Sky Radio weer aan de jaarlijkse traditie om een maand lang vooral kerstmuziek te laten horen. Jaarlijks levert het de zender veel luisteraars op die al in de kerststemming willen komen.

Na de kerstdagen wordt de normale playlist bij Sky Radio hervat. Dan hoor je weer de pophits die normaal gesproken op de zender te horen zijn.

Airen Mylene vaste nieuwslezer Frank Dane

Airen Mylene is sinds maandag te horen als vaste nieuwslezer bij Frank Dane op Radio 538. De afgelopen maanden waren er verschillende nieuwslezers te horen in de middagshow, maar Airen is de nieuwslezer die zich verbindt aan het programma.

Airen is geen nieuwe kracht bij 538. Ze verving in 2020 nieuwslezer Jo van Egmond al tijdens haar zwangerschapsverlof. Ook kent de luisteraar haar van de televisie. Zo presenteert ze op SBS6 onder meer Shownieuws. Dat blijft ze doen: ze gaat haar werk als nieuwslezer bij de radio combineren met haar presentatiewerkzaamheden op de televisie.

Nu zijn er weer bij ieder programma eigen vaste nieuwslezers te horen. In de ochtendshow hoor je Mart Grol, tijdens de lunch Jo van Egmond en Airen Mylene in de middag bij Frank Dane.

Sierd de Vos ook te horen bij Grand Prix Radio

Op NPO Radio 1 is dit jaar het radiocommentaar op de voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal op het WK te horen, maar de zender krijgt concurrentie. Commentator Sierd de Vos gaat namelijk ook commentaar geven bij de Nederlandse wedstrijden, maar dan op Grand Prix Radio. De zender gaat samenwerken met Ziggo Sport om het commentaar te synchroniseren met het tv-beeld.

Eerder deed de digitale zender dat al tijdens de Formule 1. Ziggo Sport verloor de tv-rechten aan Viaplay, waarop de internetzender een functionaliteit ontwikkelde waarmee luisteraars het commentaar kunnen synchroniseren met het beeld. Van die techniek maakt Ziggo nu ook gebruik voor het WK Voetbal.

Naast Sierd de Vos is ook Wytse van der Goot te horen bij andere aansprekende WK-wedstrijden. Ziggo en Grand Prix Radio kunnen deze manier van radiomaken aanbieden omdat Ziggo Official Broadcast Partner is geworden van het WK Voetbal 2022.