Stembus Radioring geopend

Stembus Radioring geopend

Het radionieuws van de eerste en tweede week van 2024: Sky Radio Nice & Easy gaat online verder, JOE blijft timmeren aan de programmering en Stembus Radioring geopend

Sky Radio Nice & Easy gaat online verder

Het themastation ‘Nice & Easy’ van Sky Radio gaat alleen online verder. Tot voor kort was de zender ook landelijk op DAB+ (blok 9C) te horen, maar Sky Radio heeft de zender vervangen. Op deze plek is nu ‘Sky Love Songs’ te horen. Dat is het format waarmee Sky oorspronkelijk in de jaren 90 begon. Het was destijds een erg populair format. Dat betekent dat de liefhebbers van easy listening muziek nu voortaan online hun hart kunnen ophalen.


In het hoofdprogramma zendt Sky Radio al jaren meer pop en rock uit. Kennelijk heeft men bij de radiozender toch ook nog een hang naar het verleden, en met DAB kan Sky Radio ook hun oude format weer ten gehore brengen. Op ‘Sky Radio Love Songs’ horen we de beste softhits en liefdesliedjes. Sky Radio Nice & Easy is nu te ontvangen via de website van SkyRadio.

JOE blijft timmeren aan de programmering

De nieuwe radiozender JOE van DPG Media heeft de eerste vaste plekken aan haar presentatoren vergeven. Onlangs werd er al flink geschoven in de programmering en ging de zender om tafel met mogelijke diskjockeys. Inmiddels zijn de eerste contracten getekend en is bekend welke presentatoren overdag te horen zullen zijn.


De grootste bekende namen zijn die van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Zij gaan binnenkort van start met een ochtendshow op de oldieszender. Daarvoor verlieten ze het nest bij Talpa. Sander Lantinga vertrok bij Radio Veronica (toen nog onderdeel van Talpa Network) en Coen Swijnenberg stopte bij Radio 538. Nu zijn de twee weer herenigd en starten ze binnenkort met hun ochtendshow.


Dennis Ruyer zal te horen zijn tijdens de lunchpauze. Vanaf 15 januari draait hij de grootste hits uit de 70s, 80s en 90s. Ook Dennis is bij Talpa weggekocht. Hij verliet onlangs Radio 538 om bij de grote vrienden van het blauw-paarse station te werken.


Kimberly Dekker komt uit de eigen gelederen van DPG. Jarenlang was ze al te horen bij de grote zus, Qmusic. Nu stapt ze over naar JOE, en zorgt ze voor een relaxed einde van de werkdag. Ze begeleidt luisteraars de middag door met veel muziek van de typische JOE-artiesten.


Kai Merckx zal te horen zijn in de avondspits. Hij draait de grootste hits en houdt de luisteraar op de hoogte van het laatste nieuws. Hij is vanaf 26 februari te horen op JOE, terwijl Edwin Noorlander de avond voor zijn rekening neemt, van 19.00 uur tot 22.00 uur. Op vrijdag sluiten Toine van Peperstraten en Ingrid Perez de week af. Toine begint om 16.00 uur met de selectie van Nummer 1 Hits uit de geschiedenis van de Top 40. Ingrid Perez zorgt dan weer voor een feestje op vrijdagavond, om ‘het ultieme weekendgevoel’ aan de luisteraar te geven.

Stembus Radioring geopend

Wie wint komend jaar de Radioring voor het beste radioprogramma? Afgelopen maandag zijn de stembussen geopend om op die vraag het antwoord te bepalen. Voor de 18e keer kunnen luisteraars stemmen op hun favoriete radioprogramma’s en dj’s. Rob Janssen opende de stembussen live in het programma ‘Somertijd’ op Radio 10 - de winnaar van vorig jaar.


Luisteraars kunnen stemmen op de Gouden RadioRing voor Beste Programma, Beste Presentator en voor Beste Podcast. Een stem kan worden uitgebracht via RadioRing.nl. De eerste stemronde sluit op donderdag 18 januari om 12.00. Een dag later is er een tweede stemronde, waarbij men per categorie kan stemmen op de laatste vijf genomineerden.


Uiteindelijk vindt de uitreiking van de prijzen plaats op 25 januari 2024 in de Vorstin in Hilversum. Rob Janssen is dan de presentator van de awardshow.