KINK eerder naar de rechtbank

KINK eerder naar de rechtbank

Het digitale station KINK hoeft toch niet te wachten tot de bodemprocedure in de zaak van de noodverlenging van de FM-frequenties begint. Die procedure zou in juni beginnen, maar volgens het College van Beroep voor het Bedrijfsleven, is er noodzaak om al binnen twee weken tot een zitting te komen.

Het gaat om een zogenoemde ‘voorlopige voorziening in hoger beroep’. De voorzieningenrechter kijkt dan nog eens naar de zaak. Daardoor kan de bodemprocedure in juni al niet meer nodig zijn. KINK heeft veel haast met het verkrijgen van een FM-vergunning, omdat de vergunningen eigenlijk in september zouden aflopen. Vanwege de coronacrisis zijn de vergunningen nog eens met drie jaar verlengd. Dat vindt KINK onterecht.

Het steekt de radiozender dat de rechter eerder oordeelde dat KINK financieel niet in staat zou zijn om mee te bieden in een veiling. Volgens directeur Jan Hoogesteijn is dat niet waar, zegt hij tegen Nu.nl: ‘Het is ook geen criterium voor het al dan niet laten doorgaan van een herverdeling.’ Volgens KINK heeft de zender een spoedeisend belang bij een nieuwe veiling van de FM-frequenties.