ACM komt binnenkort met uitspraak over fusie RTL en Talpa

ACM komt binnenkort met uitspraak over fusie RTL en Talpa

En deze week ook: One’Sy Muller is vanaf komende week in de middag te horen op Sublime & Digitaal station 4ever49 start met programmering.

De Autoriteit Consument en Markt komt binnenkort met een uitspraak over de voorgenomen fusie van RTL en Talpa Network. Dat laat een woordvoerder weten aan Villamedia. De Autoriteit is de partij die een fusie moet goedkeuren.

Vorig jaar maakten RTL en Talpa bekend te willen fuseren. En dat wordt nog spannend voor RTL, want het bedrijf krijgt dan ook ineens vier verschillende radiostations onder haar vlag. Talpa is nu nog eigenaar van Radio 538, Radio Veronica, Radio 10 en Sky Radio.

De Autoriteit doet onderzoek naar de monopolie positie van de gefuseerde mediabedrijven. Concurrerende zenders als Qmusic zijn bang dat het toekomstige bedrijf te groot wordt, en er dan oneerlijke concurrentie op de markt komt.

Uit een eerste studie bleek volgens de Autoriteit dat het samenvoegen van de twee bedrijven negatieve gevolgen kan hebben voor de concurrentie. Het definitieve rapport verschijnt dus binnenkort.

One’Sy Muller vanaf komende week te horen bij Sublime

One’Sy Muller is vanaf komende week in de middag te horen op Sublime. Ze wisselt af met Angelique Houtveen. Het is de bedoeling dat de twee allebei twee dagen in de week presenteren. Muller neemt de woensdag en donderdag voor haar rekening, Angelique Houtveen de overige dagen. Behalve de vrijdag, want dan presenteert John Williams.

Muller is geen onbekende naam in de radiowereld. Zo was ze lange tijd te horen bij NPO Radio 2. In augustus maakte ze bekend dat ze overstapt naar Sublime. Volgens haar zit soulmuziek in haar DNA: ze is zelfs vernoemd naar soulzangeres One’Sy Mack.

De zender begint volgende week officieel met De Sublime Middagshow. Ze is sinds 2016 te horen op NPO Radio 2, maar vanaf volgende week is ze dus nieuw bij Sublime.

Digitaal station 4ever49 start met programmering

Het digitale radiostation 4ever49 is begonnen met haar programmering. Het station was voorheen bekend als ‘Loopreizenradio’, maar veranderde onlangs de naam, het format en de programmering. In de nieuwe programmering zijn onder meer Mark van Dale, Jeroen Smits en Debby Roukens te horen.

De zender moet ‘het nieuwe blije radiostation van Nederland’ worden, kondigt het station aan. De naam is gekozen omdat de zender het leven wil vieren en niet aan leeftijden wil doen. Het format past daarbij: hits van nu en gisteren, aangevuld met andere grote hits.

Op 4ever49 zijn onder meer voormalig moppentapper Jeroen Smits en Jo de Graaf in de ochtend te horen. Mark van Dale, bekend van de hit ‘Waterverve’, is er ook te horen, samen met Debby Roukens. Zij zenden uit in de middag. Roukens was jarenlang op Radio West te horen.

Ook op andere momenten van de dag zijn gepresenteerde programma’s te horen. De zender zendt uit via het internet en in grote delen van het land op DAB+.