Qmusic wil geen noodverlenging vergunning

Qmusic wil geen noodverlenging vergunning

Qmusic wil toch geen noodverlenging van haar FM-vergunning. Net als KINK blijkt Qmusic tegen het verlenen van langere FM-vergunningen te zijn. DPG Media, het moederbedrijf van Qmusic, vindt zo’n verlenging niet wenselijk. Dat schrijft het AD.

De landelijke FM-vergunningen worden dit jaar niet geveild, maar met drie jaar verlengd. Dat gebeurt in september. Het idee erachter was dat radiobedrijven worden gesteund in verband met de coronacrisis. In de praktijk bleek het bedrag dat radiozenders moeten neerleggen voor de noodverlenging hoger te zijn dan waar ze op gerekend hadden.

Inmiddels herstelt de advertentiemarkt zich weer, en is er eigenlijk geen nood meer aan een verlenging. Daarom is DPG nu tegen een veiling, als de continuïteit van commerciële radio gewaarborgd kan worden. Sublime, BNR, Mediacorp (Slam en 100% NL) en Talpa Network (Radio 10, 538, Sky Radio en Veronica) zijn wel voor een noodverlenging. KINK spande een rechtszaak aan, omdat zij door de verlenging geen aanspraak kunnen maken op een landelijk FM-pakket. De uitslag in die zaak volgt binnenkort.