Komen Bauer en Global naar Nederland?

Komen Bauer en Global naar Nederland?

De Duitse Bauer Media Group en het Britse Global zouden een frequentie in Nederland willen bemachtigen voor nieuwe radiostations. Dat meldt het AD op basis van bronnen in de radio-industrie. In Engeland is Global onder meer eigenaar van Capital FM en Heart FM. Bauer Media is eigenaar van verschillende radiostations, zoals het Zweedse Mix Megapol en het Engelse Kiss.


De mogelijke komst naar Nederland heeft alles te maken met de veiling van de FM-frequenties, die op 4 juli begint. Eerst werd er gedacht dat alleen Nederlandse bedrijven zouden meebieden, zoals de moederbedrijven van 538 (Talpa) en Qmusic (DPG). Nu blijkt dat dus ook buitenlandse spelers mee willen doen aan de veiling. Daardoor wordt onzeker of de huidige landelijke zenders op de FM kunnen blijven.


Geïnteresseerden konden tot begin april een aanvraag indienen. Op 4 juli begint dan de daadwerkelijke veiling, die bestaat uit verschillende biedrondes. Op alle negen pakketten kan geboden worden. Op 1 september kunnen de winnende partijen hun uitzendingen beginnen.