Coen en Sander bij JOE, Vonneke Bonneke & Willem Doreleijers

Coen en Sander bij JOE, Vonneke Bonneke & Willem Doreleijers

Het radionieuws van afgelopen week: Grote onduidelijkheid over start Coen en Sander bij JOE, Radiovrouw 2024 Vonneke Bonneke: influencer moet geen radio-dj worden & Willem Doreleijers niet meer te horen op Radio Veronica

Grote onduidelijkheid over start Coen en Sander bij JOE

Het blijft de grote vraag wanneer Coen en Sander beginnen bij JOE, het radiozusje van Qmusic. Vijf maanden geleden werd duidelijk dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga overstappen naar de nieuwe zender. Onderhand is nog steeds niet duidelijk wanneer hun programma gaat beginnen. Op vragen over de startdatum, reageert JOE niet.


Coen en Sander lijken gebonden te zijn aan het concurrentiebeding dat ze bij Radio 538 tekenden. Concreet houdt het in dat ze een aantal maanden niet op de radio te horen mogen zijn. Direct na de bekendmaking van de overstap, werd het duo bij 538 al van zender gehaald. Daarna werd het heel erg stil rondom de twee.


Hoelang het concurrentiebeding nog duurt, is niet duidelijk. JOE zelf meldt op de website dat Coen en Sanders’ ochtendshow ‘ergers in 2024’ start. Tot die tijd presenteert Kimberley Dekker de uren in de ochtend.

Radiovrouw 2024 Vonneke Bonneke: influencer moet geen radio-dj worden

Influencers moeten geen radio-dj worden. Dat zegt Vonneke Bonneke (artiestennaam van Vonneke Ritfeld), de radiovrouw van 2024. Haar uitspraak is opmerkelijk, omdat Vonneke eerst vooral als influencer bekend was, en pas later bij FunX te horen was. Volgens Vonneke zijn influencer en radio-dj wel twee heel verschillende beroepen.


Zo legt ze uit dat ze in haar vlogs haar publiek aanspreekt met ‘jullie’ en op de radio ‘je’ zegt. Ze vond het moeilijk om die omslag te maken. Dat ze als influencer toch de meest geliefde Radiovrouw van 2024 is geworden, komt volgens haar door veel radio te maken. Bovendien krijgt ze ook nog coaching. Een radiocoach luistert twee keer per maand haar uitzendingen terug, schrijft ze.


Vonneke noemt het echt ‘sick’ dat ze in de lijst van 100 beste radiovrouwen stond en ook nog eens won. Ze zette voor haar verkiezing haar 300 duizend Instagram-volgers, TikTok en YouTube in.

Willem Doreleijers niet meer te horen op Radio Veronica

Willem Doreleijers is vanaf deze week niet meer te horen op Radio Veronica. Willem maakte een programma in de late avond, maar hij maakt deze week zijn laatste uitzendingen. Vanaf maandag neemt Jannes Drop plaats achter de mengtafel, vanaf 21 uur. Willem werd door Rob Stenders naar Radio Veronica gehaald.


Naast zijn werk als radio-dj is Willem ook muzieksamensteller. Dat blijft hij nog steeds doen bij Veronica, we zullen hem alleen niet meer op de zender zelf horen. In het begin was Doreleijers alleen invaller en sinds begin 2022 had hij een vaste plek in de avond. Willem is een ontdekking van Rob Stenders, die een tijdje zendermanager bij Veronica is geweest.


Ook zijn opvolger, Jannes Drop, is door Stenders naar Veronica gehaald. Hij was aanvankelijk in de nacht te horen, maar was de afgelopen maanden vooral als invaller actief, met name op vrijdagavond. Nu krijgt Jannes dus een vaste plek in de programmering.


Radio Veronica is sinds enige tijd eigendom van het Vlaamse Mediahuis. Sinds de overname zijn de luistercijfers ronduit slecht te noemen. Daarom heeft Mediahuis ook Gerard Ekdom, Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof gecontracteerd. Zij moeten het tij voor de zender proberen te keren.