Wat zijn de beste radio-apps voor op je telefoon?

Wat zijn de beste radio-apps voor op je telefoon?

Als je tegenwoordig naar muziek wilt luisteren dan kun je ervoor kiezen om een abonnement te nemen bij een streaming service. Toch vinden nog altijd veel mensen het leuker om daadwerkelijk naar de radio te luisteren. Dit is al helemaal leuk om te doen in een kamer met raamdecoratie op maat, aangezien de akoestiek in de ruimte hierdoor beter wordt. Met behulp van rolgordijnen kun je dus nog leuker naar de radio luisteren, wat mogelijk is met behulp van de vier apps die genoemd worden in dit artikel.

iHeartRadio

iHeartRadio is een populaire radio-app biedt een overvloed aan live radiostreams. Je kunt hierop onder meer luisteren naar rock, rap, jazz, komedie, sport of andere soorten programmering, maar ook naar zogeheten sampling shows en streams die zijn afgestemd op je persoonlijke interesses. De app geeft bovendien informatie weer over het huidige nummer en de artiest, terwijl je ook nummers kunt goedkeuren om te laten zien dat je ze leuk vindt of nummers afkeuren die je juist niet leuk vindt. Met een maandelijks abonnement krijg je toegang tot extra functies, zoals de mogelijkheid om nummers over te slaan of zelfs op te slaan.

TuneIn Radio

Als je van afwisseling houdt dan is TuneIn Radio één van de beste apps om naar de radio op je mobiele apparaat te luisteren. Deze app biedt een uitgebreide bibliotheek met programma's, waaronder lokale radioshows, sportstations, podcasts en meer. De interface van TuneIn Radio is bovendien mooi en eenvoudig te gebruiken, terwijl de geluidskwaliteit erg goed is. Met bijgewerkte versies van de app kun je naar beneden scrollen op het scherm Now Playing om toegang te krijgen tot je recente luisterervaringen en om gepersonaliseerde aanbevelingen te bekijken. Een bijgewerkte startpagina biedt snellere toegang tot je lokale stations en aangepaste aanbevelingen.

FM Radio

Met FM radio kun je gratis luisteren naar FM- of AM-stations, nieuws, sport, praten en muziek zonder dat je hoeft over te schakelen naar een speciaal station of diverse netwerkapps. Het biedt een eenvoudige manier om naar je favoriete lokale of online radiostations in binnen- of buitenland te luisteren. Je kunt ook afstemmen op populaire programmering op NPR, KNBR, MNR, WNYC, Xm-radio, K love en meer. Een slaaptimeroptie is bovendien beschikbaar in de volledige speler, zodat je een timer kunt instellen om de radio automatisch uit te schakelen wanneer je in slaap valt. Hierdoor zal je mobiel niet meer energie verbruiken dan nodig is. 

SiriusXM

Satellietradiobedrijf SiriusXM stelt zijn inhoud beschikbaar op mobiele apparaten via de SiriusXM app. Als je al een SiriusXM abonnement voor je auto hebt afgesloten dan krijg je direct ook streaming inbegrepen, dus je kunt dan gebruik maken van deze app. Anders kun je ook nog een abonnement kiezen dat je aanspreekt, zoals onder meer Mostly Music of All Access. SiriusXM biedt overigens meer dan 200 kanalen met muziek, nieuws en zelfs praatradio. De app van dit bedrijf zelf heeft bovendien een duidelijke interface en een verscheidenheid aan andere handige functies, waardoor het zeker een aanrader is.