Herman Hofman vertrekt bij Radio Veronica

Herman Hofman vertrekt bij Radio Veronica

Herman Hofman vertrekt bij Radio Veronica. Donderdag 25 april was zijn laatste werkdag bij de radiozender. Hij werd aangenomen onder leiding van toenmalig zendermanager Rob Stenders, maar nu moet hij zijn spullen pakken. De radio-dj krijgt namelijk geen nieuwe plek in de programmering van de kwakkelende radiozender.


Herman maakte het nieuws zelf bekend in zijn programma. Daarin vertelde hij over de nieuwe programmering, en voegde eraan toe: ‘Ik maak er helaas geen deel van uit. Daar baal ik van, want het is zo’n leuke zender,’ Radio Veronica staat aan de vooravond van grote hervormingen, die nodig zijn om de zender uit het slop te trekken.


Met het laagste marktaandeel ooit, ontslaat de zender enkele dj’s. Onder meer Ed Struiljaart en Jeroen Drogt vertrokken noodgedwongen bij de zender. Nu Herman, Ed en Jeroen weg zijn, is er ruimte voor Gerard Ekdom, Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof.


Voor Herman is het noodgedwongen vertrek extra zuur. Eerder werkte hij tien jaar bij NPO 3FM, waar hij ook op een zijspoor werd gezet.