Radio4all wordt Yoursafe Radio

Radio4all wordt Yoursafe Radio

De zender die nu nog Radio4all heet, wordt vanaf woensdag 24 april Yoursafe Radio. Dat meldt MarketingReport op basis van een interne notitie van eigenaar Joost Zuurbier en creatief directeur Giel Beelen. 24 april wordt dan ook de officiële startdatum.


De naam Yoursafe is een bekende naam: het is een financiële instelling van Zuurbier. Het radiostation kan dan ook worden gezien als een uithangbord voor Yoursafe. De zender gaat zich vooral focussen op inclusieve thema’s, met de slogan: ‘Where you can be who you want to be.’ Dat ligt in lijn met wat Zuurbier eerder al liet optekenen: zijn zender hoeft geen geld te verdienen, als de zender maar een mooiere wereld maakt van hoe de wereld nu is.


Toch blijft het commerciële radio, en moet er wel iets verdiend worden. Dat gebeurt aan de hand van een deelsysteem, waarbij programmamakers een deel van de inkomsten krijgen. Yoursafe Radio moet een zender worden die zijn dienst private payment (anoniem betalen) onder de aandacht brengt. Voor elk programma hoor je reclame voor Yoursafe.


De programmering blijft hetzelfde: veel content van influencers, met een focus op Gen Z. Qua muziek zal de zender vooral veel dancemuziek brengen, verweven met wat jazz-invloeden.