Timur stopt weer met radio

Timur stopt weer met radio

3FM-DJ Timur Perlin hangt zijn koptelefoon weer aan de wilgen. Het is de tweede keer dat hij stopt met radiomaken. Hij zegt per oktober zijn contract bij BNNVARA en NPO 3FM op. Nu is hij nog dagelijks te horen tijdens de lunch met ‘Requestival’. Timur zegt het moeilijk te vinden afscheid te moeten nemen, maar voelt dat het noodzakelijk is om zijn leven een nieuwe richting te geven.


Timur is al sinds 2008 bij 3FM te horen, waar hij onder meer ‘Mama Appelsap’ bedacht. Hij was vooral samen met Rámon Verkoeijen te horen in verschillende programma’s. In 2011 zat Perlin ook in het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request. Hij stopte in 2016 ook al een keer met radiomaken, maar kwam een paar jaar later weer terug.


Een definitief afscheid is het niet, het zal waarschijnlijk eerder een sabbatical zijn. Perlin wil iets ‘totaal anders gaan doen’. Volgens zendermanager Menno de Boer typeert deze beslissing ook Timur’s stijl als radiomaker: ‘een van de weinige radio-DJ’s die echt onverwachte radio durft te maken.’ NPO 3FM hoopt dat de zender in de toekomst de DJ gewoon weer in de studio ziet werken.