Nieuwe frequenties en Talpa betaalt onnodig miljoenen

Nieuwe frequenties en Talpa betaalt onnodig miljoenen

Waar is straks jouw favoriete zender te horen?

Vanaf september hoor je je favoriete zender misschien op een andere frequentie. De FM-veiling van afgelopen juli heeft ervoor gezorgd dat er een stoelendans plaatsvindt. Zo neemt Radio 10 de frequenties van Radio Veronica over, komt DPG Media met een nieuw station op de huidige frequenties van Radio 10 en krijgt Radio Veronica de huidige frequenties van SLAM!


Dat houdt in dat er dus drie verhuizingen aan zitten te komen. Hoe weet je nu waar welke zender zal zitten? Allereerst: Sky Radio, Radio 538, Qmusic en BNR blijven zitten waar ze nu zitten. Je kunt deze zenders dus gewoon in je voorkeuze van de autoradio laten staan. De andere zenders krijgen nieuwe frequenties. Radio 10 is inmiddels begonnen met berichtgeving over de verhuizing. Luisteraars die niet meeverhuizen, horen vanaf 1 september waarschijnlijk de nieuwe zender JOE op de FM-frequentie.


Dit worden de nieuwe frequenties per 1 september:

103.0/103.2 FM: Radio 10

91.1/95.2 FM: Radio Veronica

103.8/104.1 FM: DPG Media, waarschijnlijk met JOE

90.5/90.7 FM: Financial News Radio


En deze frequenties blijven hetzelfde:

100.4 FM/100.7 FM: Qmusic

102 FM: Radio 538

101 FM: Sky Radio

91.3/100.1 FM: BNR Nieuwsradio

104.4/104.6 FM: 100% NL

Paul Rabbering verliest te vroeg geboren zoon

Paul Rabbering en zijn partner Dionne hebben hun te vroeg geboren zoon verloren. Het kind is stil geboren. Dat deelt de DJ van NPO Radio 2 zelf op sociale media. Hij schrijft dat ze zijn overvallen door verdriet: “Ineens was je daar, lieve kleine Benja. Je kwam veel te vroeg. Je was al zo mooi.”


Vijf weken geleden werd bekend dat de DJ en zijn vriendin hun tweede kindje verwachtten. Rabbering heeft het er zwaar mee: “Wat keken we naar je uit. Je was zo welkom. In m’n gedachten had ik je al zo vaak vastgehouden en geknuffeld. Het leven gaf je geen kans. En nu moeten we verder met jou in ons hart. Dat doet zo’n pijn. Onze wereld staat stil. Lieve mooie Benja”, schrijft hij op Instagram.


Paul Rabbering heeft al een zoon, samen met Dionne: Abel. Hij werd geboren in 2019.

Talpa: ‘Veiling kostte onnodig 16 miljoen euro meer’

De FM-frequentieveiling van afgelopen juli heeft onnodig veel meer geld gekost dan nodig. Dat stelt Paul Römer, de managing director Radio en Televisie bij Talpa Network. Hij zegt tegen Adformatie dat in ronde 98 de huidige verdeling al bereikt was, maar dat de veiling expres nog 35 rondes langer is doorgegaan. Dat heeft een schadepost van 35 miljoen opgeleverd.


Volgens Römer komt dat door de mechaniek van het veilingsysteem. Eerder zei hij al dat er ‘veel te veel’ was betaald voor de kavels. Hij verwacht wel dat de zenders het terug kunnen verdienen, maar is toch niet blij met de actie van de overheid. Het hoogste bedrag is betaald voor het pakket van Qmusic: bijna 27,3 miljoen euro.


Ook is de directeur niet blij met de zenders die erop FM bij komen: “Er komt nu een Radio 10-kloon (‘JOE’, red.) en een BNR-kloon (‘Financial News Radio’, red.) bij. Dus vanuit de doelstelling van de overheid voor meer diversiteit is de veiling een gigantische mislukking.”


Hij blijft erop hameren dat de veiling ‘volkomen onzinnig’ was. Daarmee haalt hij uit naar KINK!, die de veiling heeft afgedwongen bij de rechter. De zender wilde zo zelf een gooi doen naar een landelijke frequentie, maar gokte verkeerd.