Internet Radio

Internet radio is veel makkelijker dan het oorspronkelijke FM radio. Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone met data of een WIFI verbinding. Geen gedoe meer met ethernet frequenties en alle radiostations op een overzichtelijke pagina. Je klikt eenvoudig van het ene naar het andere internet radio station. Zo luister je altijd naar je favoriete programma en hoef je geen rekening te houden met de frequentie en de locatie waar je bent. In de ether willen de frequenties van de stations per regio nog wel eens verschillen, online heb je daar gelukkig geen last van.

Muziek luisteren bij nieuwe radio zenders

Nieuwe radio zenders worden toegevoegd op deze pagina. Wekelijks worden nieuwe zenders toegevoegd. Sommigen bestaan maar enkele weken en anderen groeien uit tot een grotere regionaal radiostation. Deze pagina is in het leven geroepen om elke zender een plaats te geven op online radio, niet elke zender kan op de homepagina geplaatst worden.

Radio op internet hetzelfde?

De uitzendingen van de radio programma’s op internet zijn hetzelfde als op de gewone radio. Misschien dat er een kleine vertraging is, dit is echter afhankelijk van de snelheid van je data verbinding. Met WIFI zal de vertraging aanzienlijk kleiner zijn dan met 4G, ook niet erg, het gaat echter maar om enkele seconden. Radio luisteren op internet bestaat al enkele jaren en met de komst van de smartphone is dit zeer populair geworden. Er zijn veel websites die op internet de radiostreams aanbieden. Online radio is een van de oudste sites, in 2003 al geregistreerd en actief als internet radio station sinds 2012.

Echte radio’s met internet en DAB

In winkels als Mediamarkt en Coolblue zijn ook echte radio’s te koop die aangesloten kunnen worden op het internet. Je luistert dan in digitale kwaliteit naar jouw favoriete radiozenders. Deze radio’s gebruiken voor de ether uitzendingen DAB (Digital Audio Broadcasting). Het aanbod radiozenders dat via de ether digitaal te beluisteren is, is al redelijk groot. En er komen steeds meer zenders bij, Voor de zenders die nog niet met DAB+ te beluisteren zijn kan je met deze hybride radio de zenders ook over het internet beluisteren. Ten slotte is ook het analoge FM radio beschikbaar. De hybride radio verenigt drie radio’s: DAB+, internetradio en klassieke, analoge FM-radio. De radio's zijn voorzien van een versterker en soms ook verkrijgbaar met CD speler. Bekijk in onze dab radio shop naar de verschillende beschikbare radio's en je ziet direct bij welke webshop de internet radio te koop is.

QMusic radio stations

Qmusic
QMusic 90
Qmusic Het Foute Uur
Qmusic Limburg
Qmusic Non-Stop
QMusic Top 40

Slam! Stations

Slam FM
Slam 40
Slam Juize
Slam Mixmarathon
Slam Nonstop
Slam The Boom Room
SLAM!HARDSTYLE

Pinguin Radio zenders

Pinguin Aardschok
Pinguin Blues
Pinguin Classics
Pinguin Fiesta
Pinguin Grooves
Pinguin Indie
Pinguin On the rocks
Pinguin Pluche
Pinguin Pop
Pinguin Showcase
Pinguin World

Overige radiostations

Qmusic Kerst
Sky Radio Kerst
Sinterklaasradio
Free Music Radio Kerst
Kerstradio

Decibel Stations

Radio Decibel
Decibel Ibiza
Radio Royaal

Sky radio groep

Sky Radio
Sky Radio Hits
Sky Radio Lounge
Sky Radio Lovesongs
Classic FM
Hit Radio
Radio Veronica

100% NL Stations

100% NL
100% nl feest
100% nl nonstop
100% nl liefde

Nieuw Toegevoegd

Flash Hitradio
Shine Radio
UrPlay
4EverRadio
Bier Radio
Country 4All
Hete hits
Hitradio TeamFM
Hitstream FM
Kanon van de veluwe
Lion FM
Lovetunes
Max Hitradio
News Internet Radio
Old men
Olympia Classics
Olympia Radio
Only 80
Original Oldies
Proradio
Radio JND
Round and Sound

Radio 10 Stations

Radio 10 Gold
Radio 10 60
Radio 10 80
Radio 10 90

Overige radiostations

538 Kerst