Internet Radio

Internet radio is veel makkelijker dan het oorspronkelijke FM radio. Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone met data of een WIFI verbinding. Geen gedoe meer met ethernet frequenties en alle radiostations op een overzichtelijke pagina. Je klikt eenvoudig van het ene naar het andere internet radio station. Zo luister je altijd naar je favoriete programma en hoef je geen rekening te houden met de frequentie en de locatie waar je bent. In de ether willen de frequenties van de stations per regio nog wel eens verschillen, online heb je daar gelukkig geen last van.

Radio op internet hetzelfde?

De uitzendingen van de radio programma’s op internet zijn hetzelfde als op de gewone radio. Misschien dat er een kleine vertraging is, dit is echter afhankelijk van de snelheid van je data verbinding. Met WIFI zal de vertraging aanzienlijk kleiner zijn dan met 4G, ook niet erg, het gaat echter maar om enkele seconden. Radio luisteren op internet bestaat al enkele jaren en met de komst van de smartphone is dit zeer populair geworden. Er zijn veel websites die op internet de radiostreams aanbieden. Online radio is een van de oudste sites, in 2003 al geregistreerd en actief als internet radio station sinds 2012.

Echte radio’s met internet en DAB

In winkels als Mediamarkt en Coolblue zijn ook echte radio’s te koop die aangesloten kunnen worden op het internet. Je luistert dan in digitale kwaliteit naar jouw favoriete radiozenders. Deze radio’s gebruiken voor de ether uitzendingen DAB (Digital Audio Broadcasting). Het aanbod radiozenders dat via de ether digitaal te beluisteren is, is al redelijk groot. En er komen steeds meer zenders bij, Voor de zenders die nog niet met DAB+ te beluisteren zijn kan je met deze hybride radio de zenders ook over het internet beluisteren. Ten slotte is ook het analoge FM radio beschikbaar. De hybride radio verenigt drie radio’s: DAB+, internetradio en klassieke, analoge FM-radio. De radio's zijn voorzien van een versterker en soms ook verkrijgbaar met CD speler.

QMusic radio stations

Qmusic
QMusic 90
Qmusic Het Foute Uur
Qmusic Limburg
Qmusic Non-Stop
QMusic Top 40

Slam! Stations

Slam FM
Slam Juize
Slam Mixmarathon
Slam Nonstop
Slam The Boom Room
SLAM!HARDSTYLE

Pinguin Radio zenders

Pinguin Aardschok
Pinguin Blues
Pinguin Classics
Pinguin Fiesta
Pinguin Grooves
Pinguin Indie
Pinguin On the rocks
Pinguin Pluche
Pinguin Pop
Pinguin Showcase
Pinguin World

538 Groep

Radio 538
538 Dance Department
538 Drops
538 Global Dance Chart
538 hitzone
538 Ibiza
538 Non Stop
538 Top 50
538 Verruckte Stunde
538 Party

Sky radio groep

Sky Radio
Sky Radio Hits
Sky Radio Lounge
Sky Radio Lovesongs
Classic FM
Hit Radio
Radio Veronica

Nieuw Toegevoegd

Hete hits
News Internet Radio
Radio JND
Lion FM
Max Hitradio
Olympia Classics
Olympia Radio
Kanon van de veluwe

FunX

FunX NL
FunX Dance
FunX Hip Hop
FunX Latin
FunX Reggae
FunX Slow Jamz

Radio 10 Stations

Radio 10 Gold
Radio 10 60
Radio 10 80
Radio 10 90

100% NL Stations

100% NL
100% nl feest
100% nl nonstop
100% nl liefde