Speciaal radioprogramma voor Ramadan met alleen Islamitische vrouwen

Speciaal radioprogramma voor Ramadan met alleen Islamitische vrouwen

De NPO komt met een radioprogramma die uitsluitend gepresenteerd zal worden door Islamitische vrouwen. Dat is voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse omroep. In ‘Suhoor Stories’ brengen zeven vrouwelijke Islamitische presentatoren dagelijks de ochtendrituelen van meer dan een miljoen Nederlanders onder de aandacht. Dit in verband met de Ramadan.

In het programma zullen actualiteiten, verhalen en recepten te horen zijn. Het programma wordt gepresenteerd door Nora Akachar, Oussima Tajmout, Leila Prnjavorac, Sevval Kayhan, Sabra Rahiembaks, Fitria Jelyta en Dounia Maakor.

Vanaf 22 maart is het programma tot 22 april dagelijks een halfuur voor zonsopgang te horen op NPO KX. Ook zal het live te zien zijn op NPO 2. Na afloop van het programma is het ook als podcast te beluisteren. De naam ‘Suhoor Stories’ slaat op de maaltijd die vastende moslims tijdens de Ramadan voor zonsopgang eten. Met het programma wil de NPO het bijzondere moment als start van de dag vieren. Daarnaast past het in het doel dat de NPO veel diverser wil worden.