Zendermanager Radio Veronica, Rick van Velthuysen terug & Welke dj's naar Joe

Zendermanager Radio Veronica, Rick van Velthuysen terug & Welke dj's naar Joe

Het belangrijkste radio nieuws in week 36: Robbert-Jan van de Velde nieuwe zendermanager Radio Veronica en Sublime, Rick van Velthuysen is terug op Veronica en Nieuws over JOE: komen deze DJ’s naar de zender?


Robbert-Jan van de Velde nieuwe zendermanager Radio Veronica en Sublime

Robbert-Jan van de Velde wordt de nieuwe zendermanager van Radio Veronica en Sublime. Bij Radio Veronica volgt hij Rob Stenders op, die zijn managerschap neerlegde vanwege gezondheidsproblemen. Robbert-Jan is geen onbekende in de radiowereld: zo was hij eerder al assistent-manager bij NPO 3FM, onder Sharid Alles.


Bij Sublime is Van de Velde ook de zendermanager geworden. Dat kan, omdat Sublime en Radio Veronica tegenwoordig allebei eigendom zijn van het Vlaamse Mediahuis. Robbert-Jan was eerder al radiodeejay, regisseur, eindredacteur en adjunct-zendermanager van NPO 3FM. Ook was hij hoofdredacteur bij BlazHoffski Productions.


Robbert-Jan zegt in een persbericht uit te kijken naar zijn nieuwe baan: “Het is een eer om voor het meest iconische radiomerk van Nederland aan de slag te gaan. Ik geloof er heilig in dat we Radio Veronica met de juiste energie weer kunnen laten groeien.” De benoeming van Van der Velde komt op het juiste moment voor de zender: onder Rob Stenders vond de zender alleen maar de weg naar beneden in de luistercijfers. Wat Van de Velde zijn plannen zijn voor Veronica en Sublime, zullen we binnenkort weten.


Rick van Velthuysen is terug op Veronica

Rick van Velthuysen is weer terug op Radio Veronica. Hij presenteerde er kort de ochtendshow, waarna hij van zender werd gehaald. Waarom, weten we nog altijd niet. Daarop volgde een maand etherstilte. Nu weten we dat hij weer terugkeert bij de zender. Niet in de ochtend, maar in het weekend. Voortaan is hij op zaterdag en zondag van 12 uur tot 15 uur te horen. Dat is het oude tijdstip van Maurice Verschuuren.


Met de verschuiving van Rick naar het weekend, verschuift ook het programma van Maurice. Verschuuren zal voortaan van 9 tot 12 uur te horen zijn bij de landelijke zender. Van Velthuysen was sinds begin juni in de ochtend bij Radio Veronica te horen, als opvolger van Tim Klijn, die met zijn team naar Radio 538 verhuisde. Begin september trok Veronica onverwachts de stekker uit de nieuwe ochtendshow.


In het nieuwe programma zal vooral muziek de boventoon voeren. Zelf hintte Rick ook al op een terugkeer bij de zender. Zo plaatste hij afgelopen week een blauwe V, met daaronder het aantal dagen tot het zaterdag is.


Nieuws over JOE: komen deze DJ’s naar de zender?

Vorige week werd al bekend dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga per januari de ochtendshow op de nieuwe zender JOE zullen presenteren. Ze maken daar dan weer ‘De Coen en Sandershow’. Het was een van de geruchten die al een tijd door Hilversum gonsden. Nu dit gerucht bevestigd is, draait de roddelmachine weer op volle toeren en is het raden naar de overige DJ’s begonnen. JOE bracht woensdag naar buiten dat Kai Merckx (nu nog Qmusic) de middagshow gaat presenteren.


Inmiddels weten we dus vier namen voor het zusje van Qmusic: Dennis Ruyer, Kai Merckx, Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. DPG Media, het moederbedrijf van JOE, gaf al aan met verschillende DJ’s in gesprek te zijn. Over wie die DJ’s zijn, gaan allerlei geruchten. Zo gaan de namen van Gijs Staverman, Gerard Ekdom en Rob van Someren rond.


Gijs Staverman heeft al op die geruchten gereageerd. Volgens hem ‘zit hij nog veel te lekker in de middag van NPO Radio 2’. Hij zou dus niet naar JOE gaan. Maar ontkennen dat er iets staat te gebeuren, is een bekend trucje in het Nederlandse radiolandschap. Gerard Ekdom wordt ook genoemd, maar hij heeft nog een contract bij Talpa Network. Rob van Someren wordt ook genoemd. Of hij inderdaad zijn ‘Somertijd’ verhuist naar de zender van de concurrent, zullen we later dit jaar weten.